İstanbul ve Kocaeli de Fetih Programına katılmak için Adıyamanlı Üniversite ve Lise düzeyinde okuyan 38 kişilik öğrenci grubu merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfını ziyaret etti.

Öğrencileri Vakıf Genel Merkezinde Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakıf Başkan Yardımcısı Cuma Durak, Hasan Demir ve Vakfın Koordinatörü Osman Kılıç tarafından karşılandı.

Öğrenci heyetini Vakıf genel merkezini gezdirdikten sonra vakıfla ilgi bilgi veren Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, “Şimdiki öğrenciler okul hayatıyla ilgili bir önceki nesilden çok daha şanslı olduğunu görüyoruz. Bu avantajı en iyi şekilde kullanarak başarılı olmaları en büyük temennimizdir” dedi.
Artık gençlere büyük önem veren ve onların okumaları için her türlü fedakarlığı gösteren veliler ve eğitimciler olduğunu söyleyen Bayhan, “Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskiden okulun olduğu yerde öğretmen yoktu. Öğretmenin olduğu yerde ise okul yoktu. Bazı veliler çocuğunu okutmak istiyordu ama maddi imkanı olmadığı için okutama imkanı bulamıyordu. İşte bütün bu olumsuz durumlar artık çağın gerisinde kaldı. Artık çok bilinçli bir veli potansiyeli var. En ücra köşelerde bile çocuğunu okutmak için bütün imkanlarını seferber edebilen veliler görüyoruz. Bunun için yeni neslin bir önceki nesilden çok daha şanslı olduğunu görüyoruz. Bunun için gençlerimize düşen tek şey derslerini iyi çalışarak geleceğe şimdiden hazırlanmaktır” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber