Pozitif gelişim ve girişim derneği ab gençlik projeleri eylem 1.1 gençlik değişimi kapsamında “doğa için aktif” adlı gençlik projesine katılacaktır.

 
Adıyamanlı gençler uluslararası çevre temalı gençlik projesi için yurt dışına gidecek.
 
Vida Verde Iberia (İspanya) ve Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği (Türkiye) kuruluşlarıyla işbirliği içinde olan ROSENAU kuruluşu, 31 Ocak 2014 – 01 Kasım 2014 tarihleri arasında Gençlik Hareketi Programı – Faaliyet 1.1 Gençlik Değişimi adı altında Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen  “ DOĞA İÇİN AKTİF “ projesini gerçekleştirecek.
 
Toplam  hibe miktarı 17.413 Euro olan proje, gençler arasında ECO gönüllülük aktivitelerinin özgünlüğünü tanımanın yanı sıra gençler arasında çevresel eğitimi teşvik etmeyi ve onları açık hava etkinliklerine dahil etmeyi  amaçlıyor.
 
Projenin  temel  aktivitesi Ağustos 2014 , Rasnov ( Romanya ) da , ekolojik (çevresel) eğitimi ve açık hava etkinliklerini , boş zamanlarını geçirmenin bir yolu olarak teşvik etme temasıyla bir Gençlik Değişimini içeriyor. Hedef grup yaşları 18-25 yaş arası olan, Romanya, İspanya ve Türkiye’ den 24 gençten oluşuyor. 7 gün boyunca gençler informal eğitime özgü metodlara dayalı olan çeşitli iddialı, düşündürücü aktivitelere(konu ile ilgili sunumlar, tartışmalar, açık alan metodunu kullanarak serbest tartışmalar, fotoğraf çekmek, fotoğraflı anlatım (photo voice) metodunu kullanarak fotoğrafları topluluğa, halka sergilemek, halkı proje teması hakkında tanıtım materyalleri dağıtarak, yaratıcı atölye çalışmalarında gençler tarafından ayrıntılara ve materyallere dair detaylı olarak bilgilendirme ,açık hava etkinlikleri( doğa yürüyüşleri , çeşitli sporlar, ekolojik aktiviteler), kültürel etkinlikler (örnek kültürler arası bir gece, oyun metotları temelli çalışma bölümleri) dahil olacaklar.
 
Bir diğer önemli proje aktivitesi projenin tanıtımıyla ve sonuçların yerel halkların seviyesinde yayınlanmasıyla, 3 ülkede bilgilendirme seanslarının organize edilmesiyle, bilgilendirme materyallerinin dağıtılmasıyla, reklamların ve diğer alakalı haberlerin sosyal haberleşme sitelerinde ( Facebook,Twitter vb.) ve proje bünyesinde oluşturulan blogda yayınlanmasıyla gerçekleştirilir.
 
Proje bitmeden önce gençler doğayı korumanın gereğini ve önemini, boş zamanlarını doğada geçirmenin yanı sıra yaşadıkları yerlerdeki gönüllülük aktivitelerinin pozitif etkilerinin daha çok farkına varacaklar ve yerel kuruluşların diğer üyeleri doğayı korumanın önemi, ECO gönüllülük aktiviteleri ve açık hava etkinlikleri hakkında bilgilendirilecekler.
Gençlik Değişimi katılımcıları, proje boyunca gerçekleştirilen aktivitelereolan aktif katılımlarıyla gösterdikleri yeterlilik ve becerilerinin Avrupa seviyesinde tanındığına dair Youthpass sertifikaları alacaklar.
Editör: Adıyaman Haber