Gölbaşılı ve Adıyamanlı gençler sınvasız üniversite sizleri bekliyor. Sizler de Ukray`na Kiev`de Tıp, Hukuk ve diğer dalları okumak isterseniz bu haberi mutlaka okuyun.

Kiev Maup Üniversitesi’nden Türk Öğrencilere Büyük Fırsat
Türk öğrenciler için müthiş bir fırsat Kiev Maup Üniversitesi tarafından sunuluyor. Hiçbir sınav derdi olmadan, Hukuk okumak isteyen öğrencilerimiz Kiev Maup Üniversitesi’nin Türkçe Hukuk Bölümü’nde artık öğrenim görebilecek. Yeni açılan Türkçe Hukuk Bölümü’nde öğrenciler eğitimlerini Türkçe alabilecekleri gibi, aynı zamanda LGS ya da LYS gibi bir sınava girmelerine gerek kalmıyor. Ukrayna’nın en önemli ve saygın üniversitelerinden biri olan Kiev Maup Üniversitesi’nin yıllık eğitim ücreti ise 5000 $. Son derece uygun bir rakam olan harç bedeli, Türkiye’deki özel okullarla kıyaslanamaz durumda. Ayrıca ülkemizdeki dershane ücretlerinden bile daha düşük olduğunu söylemek mümkün.
Hayalinde Hukuk okumak isteyen öğrencilerimiz, artık Kiev Maup Üniversitesi’nde bu hayali gerçeğe dönüştürebilirler. Kiev Maup Üniversitesi Ukrayna’nın en büyük okulu ve aynı zamanda da özel okullar içinde lider bir konumda. Üniversitede Avrupa Birliği ile uyumlu bir eğitim veriliyor. Bologna Kriterleri de eğitim kalitesini yükselten bir diğer faktör. Bölgenin en büyük ve kapsamlı okulu olan Kiev Maup Üniversitesi’nde dünyanın en önemli bölümlerinden biri olan Hukuk Bölümü’nü Türkçe okumak büyük bir fırsat. Üniversite Türkçe Hukuk Bölümü’nde okuyan öğrenciler için staj imkanı da sunuyor. Hem Ukrayna’da hem de uluslar arası platforma çok sayıda kuruluşla işbirliği ve ortak proje çalışmaları içinde olan Kiev Maup Üniversitesi, öğrencilere bu kuruluşlarda staj imkanı da sağlıyor.
Kiev Maup Üniversitesi’nde Erasmus Değişim Programı da uygulanıyor. Bilmeyenler için söyleyelim, Erasmus programı ile, öğrenciler eğitimlerinin 3 ay ile 12 ay arasında değişen bir kısmını, Avrupa Birliği’ne üye ya da aday ülkelerden birindeki üniversitede geçirebiliyorlar. Türkçe Hukuk Bölümü’ne kayıt yaptıracak olan öğrencilerimiz isterlerse üniversitenin 15 hektarlık dev kampüsünde bulunan öğrenci yurtlarından faydalanabilirler. Öğrenci yurtlarının aylık fiyatı ise 100 $ ile 150 $ arasında değişmektedir. Şehirde öğrenci yurtlarında kalmak istemeyenler için ev kiralarının da düşük olduğunu belirtelim. Son derece uygun öğrenci koşullarına sahip olan Kiev, aynı zamanda sosyal olarak da hareketli bir şehirdir. Kiev Maup Üniversitesi de, öğrencilerin eğitimleri dışında sosyal olanaklarını da dev kampüsü içerisinde sahip olduğu pek çok tesis ile renklendiriyor. Kampüsün içinde öğrencilerin spor yapacakları büyük salonlar ve spor tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde üniversite spor turnuvaları ve müsabakaları düzenliyor. Yine kampüsün içinde bulunan konferans salonları, kafeler, berber, market gibi, öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek tesisler mevcut. Kiev Maup Üniversitesi’nde öğrenci komitelerince ve üniversite tarafından çok sayıda festival, eğlence ve gezi gibi organizasyonlar düzenleniyor. Hemen hemen her hafta sonu ayrı bir etkinlik var. Öğrenciler Avrupa standartlarında ve Türkçe Hukuk eğitimi alırken, üniversitenin sağladığı çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliklerle de sosyal açıdan dolu dolu bir öğrenim hayatı geçirebilecek. Kiev Maup Üniversitesi’nde Türkçe Hukuk eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz, geleceklerine ciddi bir yatırım yapacak. Alacakları diploma üniversitenin YÖK denkliği olması nedeniyle Türkiye’de de geçerli olacak. Aynı zamanda Avrupa’da da çok sayıda ülkede çalışma imkanı bulacaklar. Hiçbir sınava girmeden, Avrupa standartlarında Türkçe Hukuk okumak istiyorum diyorsanız, kayıtlarınızı üniversitenin Türkiye Ofisi’ni arayarak yaptırabilirsiniz. İsteyenler için iletişim bilgileri şu şekilde:
 İrtibat İçin
Telefon : +90 533 741 46 61
Editör: Adıyaman Haber