Bütçem, harcamalarım, birikimim ve borçlarım gibi kişisel bütçe yönetimine ilişkin konuların pek çok farklı örnekle aktarıldığı eğitime bin 650 kişi katıldı.

Türkiye’de finansal bilinç oluşturulması için ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığında gerçekleştirilen “Paramı Yönetebiliyorum” Projesi’nin eğitimleri Türkiye’nin 81 farklı şehrinde sürüyor. Adıyaman’dan da Adıyaman gençlik ve Kültür evi koordinasyonunda yapılan ve  Proje kapsamında Mehmet Veysi Ensari ve Abdurrahman Parlar gönüllü akran eğiticileri tarafından, Adıyaman Lisesi, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Milli Türk Talebe Birliği, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi. Adıyaman Endusturi Meslek Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesine verilen eğitim tamamlandı.

Eğitim hakkında bilgi veren Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, yaptığı açıklamada, Paramı Yönetebiliyorum, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile uzun vadede; gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye’nin 81 ilinden, 100.000’in üzerinde 15-30 yaş arasındaki gence akran eğitim modeliyle 1.000 gönüllüeğitmen tarafından eğitimler verildi. Gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlerde; gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konuları katılımcılara aktarılıyor.“Paramı Yönetebiliyorum” eğitimlerine katılmak isteyen gençler, Habitat Derneği ile veya Adıyaman Gençlik ve Kültür evi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber