Adıyaman Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında, şiir ve söyleşileriyle milyonlarca insanın gönlünde taht kuran İkbal Gürpınar’ı sevenleriyle buluşturdu.
            Demokrasi Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, kelimenin tam anlamıyla İkbal Gürpınar rüzgârı esti. Geceye damgasını vuran Gürpınar’ı dinlemeye gelen binlerce seyircinin arasında Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Karaca da vardı. Şiirleri ile olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da sevenlerini kucaklayan Gürpınar, sahneye çıkarken alkış yağmuruna tutuldu.

Etkinlik alanını dolduran binlerce seyirciyle buluşan ekranların sevilen yüzü Gürpınar, şiir ve söyleşileriyle unutulmaz bir şiir gecesi yaşattı. Söyleşileriyle başından geçen hayat hikâyelerini paylaştı, hayatına dair yaşadığı ne varsa bir bir sevenlerine aktardı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren programda söyleşi ve şiir dinletisi ile düşündürdü, fıkralarıyla güldürdü. 
Başta “Merhaba,” “Anne,” “Kâbe” ve “Seni Seviyorum” olmak üzere, birçok sevilen şiirler okuyan şiirlerin sultanı Gürpınar, “Birlik olalım, ülkemize ve inancımıza sahip çıkalım” mesajı verdi. Programı ilgiyle izleyen vatandaşlar, Gürpınar’la fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
            Aktivitenin nihayetinde sahneye davet edilen Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ve Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, gecenin ilgi odağı İkbal Gürpınar’a çeşitli hediyeler takdim ederek, tebrik ettiler.
Editör: Adıyaman Haber