Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN’da düzenlenen Yem Bitkileri ve Yemeklik Dane Baklagil Tohumculuk Çalıştayı başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen çalıştayda yem bitkileri ile yemeklik dane baklagil tohumlarının üretimindeki sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Türkiyede ekilebilir alanların genişletilmesinin mümkün olmadığını, bundan dolayı ekilebilir alanlarda elde edilecek ürünlerin artırılmasında birinci faktörünün kaliteli tohumculuk olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Tohumculuk sektörünün yeniden yapılandırılması için 2006 yılında tohumculuk kanununda değişiklik yapıldı. Böylece gerek sanayici, gerek üretici, gerekse araştırma enstitüleri el birliğiyle Türkiyenin tohum sektörünü bugünkü noktaya getirerek cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 22 milyon ton üretim gerçekleştirildi. Artık ihraç ettiğimiz tohum miktarı, ithal ettiğimiz tohum miktarından fazladır. Türkiye artık dünyanın en büyük buğday unu ihracatçısı oldu. Emeği gecen herkese şükranlarımı sunuyorum."
Konuşmaların ardından çeşitli oturumların gerçekleştirildiği çalıştay, yarın sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Editör: Adıyaman Haber