Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “Haydi çocuklar Kur’an Ayında, Kur’anla buluşalım” sloganı ile camilerde başlattığı yaz Kur’an kursları, Adıyaman’da İmamağa Cami’nde start verildi.

Din Hizmetleri ve Din Eğitiminden sorumlu Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, “Bu yıl da her yıl olduğu gibi tüm cami ve Kur’an Kurslarımızda Yaz Kur’an Kursları düzenlenecektir. Adıyaman’da Yaz Kur’an Kurslarına öğrenciler yoğun ilgi göstermektedirler. Kurslarımız yavrularımızın uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılı sonunda tatil yapmaları gerekirken kurslarımıza devam etmektedirler. Bizler de bunun farkındayız ve tatil havasında iki ay kursa devam edilecektir. Çocuklarımızla bizler zaman zaman oyunlar oynayacağız, sosyal ve sportif etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Yaz Kur’an kurslarının bugün itibariyle başladığını ifade Çiftçi, kursların 21 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Kurslara katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim okumasını öğreteceklerini dile getiren Çiftçi, “Kur’an okumasını bilen öğrencilerimize tecvitle okumasını öğreteceğiz. Bunun yanı sıra temel dini bilgiler, ilmihal bilgileri dediğimiz, namaz, oruç, hac, zekat, ibadet, itikad ve diğer ahlaki konuları çocuklarımıza anlatmaya çalışacağız. Bu şekilde yaz kurslarımızı en güzel şekilde değerlendireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Müftü Yardımcısı Çiftçi, “Adıyaman’da 04-06 Yaş grubu da unutulmadı ve onlara yönelik iki adet kurs açıldı. Bu yaşlardaki yavrularımız için de bu konuda özel eğitilmiş formasyonlu öğreticilerimiz görevlendirilmiştir. Görme engelli vatandaşlarımız için de brillae alfabesi ile Kur’an eğitimi verilecektir. İşitme engelli öğrencilerimize ise işaret dili ile eğitim verilecektir. Ramazan ayı ve Yaz Kur’an Kurslarımızın Ülkemize, Çocuklarımıza ve tüm dünyaya hayırlar getirsin inşallah.” diye konuştu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber