Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası, bu yılda 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Defterdar Orhan Mutluay 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Defterdarlık birim müdürleri ve çalışanlarıyla birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, hafta boyunca yapacakları çalışma ve faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Vali Demirtaş’ın yakasına Vergi Haftası konulu rozeti takarak, verdiği desteklerden dolayı çiçek ve plaket takdim etti. 
Vali Mahmut Demirtaş tarafından makamında kabul edilen Defterdar Orhan Mutluay, ziyarette yaptığı konuşmada, “Verginin ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümedeki rolü ve önemine değinerek, Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin artırılması amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Adıyaman’da 2014 yılında vergi tahakkuku 283 Milyon 374 Bin 994 TL olup, tahsilât oranı ise 257 Milyon 753 Bin 595 TL’dir. Tahakkuk eden verginin %91,5’i tahsil edilmiştir. 2014 yılı bizim için başarılı geçmiştir. Bunda sayın valimizin bizlere verdiği desteğin katkısı büyüktür. Kurum olarak kendilerine şükranlarımı sunuyorum”dedi.
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Defterdar Orhan Mutluay ve Defterdarlık çalışanlarını kabul eden Vali Mahmut Demirtaş, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Bende Maliye Mezunuyum. Maliye teşkilatının çalışma prensiplerini biliyorum. Vergi toplamak kolay bir iş değildir. Vatandaşımız kendi cebinden fedakârlık ederek para ödüyor. Bunun karşılığında da devletimiz vatandaşlarımıza her türlü hizmeti götürüyor. 2014 yılında Adıyaman’da tahsilât oranını %90’nın üzerine çıkardık. Bu rakam Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. İnşallah 2015 yılında da gerek tahakkuk, gerekse de tahsilât açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımızın vergi haftasını kutluyor, Defterdarlık çalışanlarına da başarılar diliyorum”dedi. 
 
Editör: Adıyaman Haber