Vali Mahmut Demirtaş, İPA Projesi Koordinatörü Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Valilik Makamında düzenlediği basın toplantısıyla 29 Eylül’de ihalesi yapılan projenin içeriği ile ilgili bilgiler vererek, ihaleyi alan ilgili firma temsilcisiyle projenin sözleşmesini imzaladı.  
Adıyaman Valiliği tarafından hazırlanan proje ile Adıyaman’da turizm sektörünün daha rekabetçi bir seviyeye taşınarak ilin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Projenin hedef grupları turizm alanında faaliyet gösteren Kobiler, yerli halk ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları yer alıyor. 
Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Vali Demirtaş, “Bu proje kapsamında Adıyaman’da 10 yeni destinasyonun çevre düzenlemesi AB standartlarına uygun bir şekilde yapılacaktır. 3 yılda tamamlanması beklenen projenin toplam bütçesi 6 Milyon 900 Bin Euro’dur. Promosyon faaliyetleri ile birlikte bu proje kapsamında yıllık turiste ilave olarak 30.000 yeni turist artışı sağlanması hedeflenmektedir. Bu proje ile Nemrut Tümülüsü, Perre Ören Yeri, Arsemia Antik Kenti, Yenikale, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Haydaran kaya kabartması ve Mezarları, Palanlı Mağarası, Turuş Kaya Mezarları, Eski Besni, Sofraz Tümülüsü, Kızılin Köprüsünün çevre düzenlemesi AB standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir. Sonuçları itibariyle bu proje ile Adıyaman’ın turizm alt yapısı güçlenmiş olacaktır”dedi. 
Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi kapsamında, Adıyaman’da Uluslar arası Kommagene Festivali düzenleneceğini belirten Vali Demirtaş, “ Bu proje ile kent merkezinde bu çalışmaların odağı olacak sergi ve gösteri amaçlı Kommagene Odak binası inşa edilecektir. Ayrıca, tasarım çalıştayları, 2 tane uluslar arası ve 1 tane ulusal fuar organizasyonuna Adıyaman Valiliği olarak katılım sağlanacaktır. HD kalitesinde tanıtım filmleri çekilecek ve farklı dillerde gezi rehberleri basılarak dağıtımı sağlanacaktır. Nemrut Dağına özel bir web sitesi kurulacaktır” ifadelerini kullandı.    
Adıyaman’da göreve başlarken turizm alanında en önemli konuların başında bu projenin geldiğini kaydeden Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

“2009 yılında hayata geçirilen bu projede 2012 yılına kadar ciddi bir adım atılmamıştı. Bu proje bitmek üzere olan bir projeydi. Biz bu projeyi küllerinden tekrar canlandırmaya çalıştık. 2012 yılında bu projenin hayata geçirilmesi için ciddi çalışmalar başlattık. Bu proje ile aktarılan ödenek çok önemli bir kaynaktır. Adıyaman sahip olduğu 220’nin üzerinde tarihi eserle adeta açık hava müzesi konumundadır. Bu eserlerin içerisinde 10 tanesinin seçimini yaparak, çevre düzenleme çalışmalarını başlatacağız. Bu proje ile bu tarihi ören yerlerinin hepsinde farklı çalışmalar yürüterek bu alanları turizme kazandıracağız. Adıyaman’ın tanıtımı açısından göreve başladığımız günden beri çok önemli çalışmalar başlattık. Adıyaman’ın marka olmuş değerlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla Ankara ile başladığımız Tanıtım günlerini İstanbul ve İzmir’le devam ettirdik. Bunun yanında 5 farklı dilde tanıtım portalı  hazırladık. Önümüzdeki yıl TÜRSAB’la birlikte Adıyaman’da uluslar arası bir sempozyum yapmayı düşünüyoruz. Bugün imzalayacağımız bu sözleşmenin de Adıyaman’a hayırlı olmasını diliyorum” 

Proje ile ilgili sunum ve yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve ilgili firma temsilcisi İ. Yavuz Özkaya tarafından İPA projesinin sözleşmesi imzalandı.  

PHA

Editör: Adıyaman Haber