Adıyaman Müftülüğünün organizesi ile başlatılan yardım kampanyasında 360 bin lira para toplandı.

Nakdi paranın yanı sıra toplanan 3 yardım tırı düzenlenen törenle müftülük önünden Kilise hareket etti.

Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde İnsanlık ölmesin adı altında başlatılan kampanyada Halepteki müslümanların zor durumda olmalarından dolayı yardım başlattıklarını ifade etti.

 Bu çerçevede kampanyanın başladığı ilk günden itibaren Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı işbirliğinde Suriyeye yardımların aktığını vrgulayan Öztürkçü, şunları söyledi:

İlk 26 tane yardım tırını bölgenin il ve ilçe müftüleri ile Cilvegözünde teslim ettik. Orada içler acısı bir durum var. Geçici olarak tarlaların ortasına çadırlar kurulmuş. Üzerlerine kar yağmış. Ayaklarında ayakkabıları, çorapları yok. Çadırlarında doğru dürüst ısınamıyorlar. Birçok aile tek bir çadıra sığınmış. Ancak öyle ısınabiliyorlar. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu yardım çerçevesinde bizde müftülük olarak bir kampanya başlatmıştık. Başladığından bugüne il ve ilçe müftülüklerimizin iştiraki ile 360 bin lira yardım parası ilgili hesaba aktarıldı.Bundan önce 2 tır, bugün de 3 tır ayn yardımlarımızı oradaki müslüman kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu 3 tır Kiliste ihtiyaç olduğu için oraya gönderiyoruz

Yapılan konuşmaarın ardından yardım tırları dualarla uğurlandı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber