Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMANda Valilik ve belediye işbirliğinde 21 üniversitenin katılımıyla düzenlenen Kitap ve Üniversite Günleri Fuarı başladı.
Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen  Kitap ve Üniversite Günleri Fuarı; Mimar Sinan Parkı önünde kortej yürüyüşü ile başladı. Adıyaman Valiliği önünde son bulan kortej yürüyüşüne Adıyaman Valisi Mahkum Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı AK Partili Hüsrev Kutlu, bürokratlar ile fuara katılan üniversite temsilcileri katıldı.
Valilik bahçesinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, kitap okuma alışkanlığının artırılması için çabaladıklarını ifade ederek, "İnternet kültürünün etkisinde büyüyen çağ, maalesef kitaptan uzak bir yaşam sürdürüyor. Kitapsız bir hayat; soğuk, ışık ve renksizdir. İşte bu kültürel etkinliklerimiz insanımızı kitaplarla ve yazarlarla buluşturarak hayatımıza renk katmak istiyoruz" dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise ilki yapılan etkinliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından açılış yapıldı ve 3 gün sürecek fuara katılan 21 üniversite ile 15 yayınevinin stantları dolaşıldı.

MA(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)

Editör: Adıyaman Haber