Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin sistem odasında elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın paniğe yol açtı. Sistem odasının hasar gördüğü yangında hastalar tahliye edilip başka hastanelere gönderilirken 5 personel dumandan etkilendi.
Atatürk Bulvarındaki Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bodrum katındaki sistem odasında akşam saatlerinde iddiaya göre, elektrik kontağından yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, 10u çocuk 45 hasta tahliye edilip başka hastanelere gönderildi. Ekiplerin müdahalesinin ardından söndürülen yangında dumandan etkilenen 5 personel ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek oksijen tedavisi uygulandı. Sistem odasının zarar gördüğü hastanenin elektrikleri de kesildi.
Hastaneye gelip inceleme yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Talha Gönüllü, yangının bodrum katındaki sistem odasında çıktığını söyledi. Olumsuz bir durumun olmadığını söyleyen Prof. Dr. Gönüllü, bundan sonra böyle bir durumun yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Daireler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kılınç ise hastaların kısa sürede tahliye edildiğini belirterek, şunları söyledi: "Hocalarımızın da bahsettiği gibi aşağıda trafo patlaması olayından kaynaklanan bir sıkıntı. Şuanda yaklaşık 45 hastamız, diğer hastanelere transfer edildi. 43 Hasta hastanelerde yatırıldı. 2 hastamız da kendi isteği ile eve gitti. 10 çocuk hastamız, 10 yoğun bakım hastamız güzel bir şekilde arkadaşlarımızın çabalarıyla transfer edildi. Şuan en ufak bir sıkıntımız yok. Tedavileri devam ediyor. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Çok şükür şuan bir sıkıntımız yoktur." Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI

Editör: Adıyaman Haber