Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, Gençlik ve Spor Bakanlığının “ Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm” sloganıyla ve KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen, genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye yönelik 12 ilde başlatılan projenin tanıtımını yaptı. .

 Düzenlenen Basın toplantısına Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı, KOSGEB Müdürü Adnan Akyüz ve Adıyaman’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Basın Toplantısının açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak Adıyaman’da yürüttükleri projeler ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye genelinde 12 ilde uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyeceklerini belirten KOSGEB Müdürü Adnan Akyüz, “Bunun ilkini Adıyaman’da bugün itibariyle başlatıyoruz. Proje kapsamında 18-29 yaş arasında değişen 60 kişiye eğitim vereceğiz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, “Devletimizin gençliğe büyük önem verdiğini ve kesenin ağzını açtığını belirterek, “İşsizliğin çıtasının yüksek olduğu bir ilde gençlere bu tür imkanların verilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Bizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2012 yılında 120 kişiye buna benzer bir eğitim verdik” dedi.

 Ülkemizin geleceğini oluşturan Gençliğe büyük önem verdiklerini belirten Milletvekili M. Murtaza Yetiş ise konuşmasında, “ Toplumun bütün kesimlerini hem Adıyaman için hem de Türkiye içi harekete geçirmek gerekmektedir. Bu tür girişimcilik faaliyetleri ile toplumun önemli bir kesiminin harekete geçirildiğine inanıyoruz. Bu projenin Adıyaman’da başlatılması çok önemli, bu bir anlamda Adıyaman’ın kendi içerisinde taşıdığı girişimci ruhu da ortaya koymuş oluyor. İnşallah genç arkadaşlarımızın alacağı eğitim sonunda ortaya koyacağı güzel projelerle onların açacağı  işyerlerinin de açılışını yapmış oluruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen “Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm” projesinin ilimiz için son derece önem arz ettiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Hayata geçirilen bu proje ile ilimizdeki genç girişimcilerin hayallerinin gerçekleştirilmesine imkan sağlanmaktadır. Ücretsiz düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak, sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL’ye kadar hibe ve 70 Bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak. Gerçekleştirilecek bu projeyle gençlerin girişimciliklerinin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amaçlanmaktadır. Genç girişimci sayısı ne kadar artarsa istihdam oranı da o kadar artar. Bu proje ile toplumsal refahın artırılmasının yanı sıra insanlarımızın hayat standartları da o kadar artırılmış olacaktır ”dedi.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin hedef kitlesinde, kendi işini kurmak isteyen 18-29 yaş aralığında bulunan gençlerin yer aldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, ik etapta 30 daha sonra ise 30 olmak üzere ilimizde toplam 60 kişiye 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi, sınıf içi ders ve atölye çalışmaları şeklinde verilecek. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye’de %11 lik bir işsizlik oranı bulunmaktadır. Bu proje ile genç girişimcilerimiz bu işsizlik problemini çözmüş olacaktır. Türkiye’de yaklaşık 1.3 Milyon genç girişimci bulunmaktadır. Bunun yaklaşık 80 Bini kadınlardan oluşmaktadır. Hükümetimizin hayata geçirdiği bu projenin amacı ilimizde ve ülkemizde girişimcilik oranını artırmaktır. Girişimciliğin artması hem ekonomiyi hem de işsizliğin azalmasını sağlayacaktır” dedi. 

Editör: Adıyaman Haber