Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Trafik Şube ve Denetleme Müdürlüğü, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti ile İnterflora Çiçekçileri Derneği tarafından, ‘Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap’ kampanyası düzenlendi.
         Adıyaman Üniversitesi önünde Adıyaman- Gölbaşı Karayolunu kullanan sürücüler trafik polisleri tarafından durduruldu. Durdurulan sürücülerden emniyet kemeri takanlara teşekkür edilip karanfil hediye edilirken, emniyet kemeri takmayan bazı sürücülere ise, emniyet kemerinin önemi ve hayat kurtardığı konusunda uyarılarak karanfil hediye edilerek emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyarıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, “Trafik haftası dolayısıyla etkinliklerimiz başlamıştır. Bu hafta etkinliklerinde bizlere destek olan interpol çiçekçilerine ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetine teşekkür ediyorum. Trafik kemeri hepimizin uyması gereken bir kural. Her sürücünün uyması gereken kurallardır. Sayın Başbakanımız bu yılı Emniyet Kemeri yılı ilan etti. Sürücülerden istediğimiz kurallara uymalarıdır ve zaten kurallara uymak zorunluluktur ama insanlarımız zaman zaman kurallara uymadıkları oluyor. Bir araba aldığında çelik jant arabayı soruyor ama emniyet kemeri ve hava yastığının çalışıp çalışmadığını kontrol etmiyoruz. Asıl Emniyet kemerini, hava yastığını kontrol etmemiz gerekiyor. Birçok kazada emniyet kemerini can kurtardığını görüyoruz ve yapılan deneylerle de sabittir. Aynı şekilde hava yastığı da bir arabada olmazsa olmazdır, şarttır. Yaptığımız kontrollerde sürücülerimizin emniyet kemerlerini taktıklarını gördük ve sürücülerimize de teşekkür ediyorum. İnsan hayatı önemli, hayatımızın sıhhatini korumak için elzem olan tedbirlerimizi alalım.” dedi.
         Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, “ Bugün başlayan trafik haftası dolayısıyla başta emniyet müdürümüz olmak üzere Trafik Şube Müdürlüğümüzün haftasını kutluyoruz. Adıyaman’da çok fazla trafik kazasının olmaması bizleri sevindiriyor. 2013 yılın hız kontrolü ve emniyet kemeri yılı ilan edilmesinden dolayı ve bu uygulamanın Adıyaman’da tam olarak oturması için biz basın olarak bize düşen her türlü görevde emniyet müdürlüğümüzün yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Bugün trafik haftası münasebetiyle karanfillerin dağıtılmasında emeği olan İnterflora Çiçekçileri Derneği teşekkür ediyoruz. Amacımız Emniyet Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak Adıyaman’da emniyet kemerinin takılma oranını daha da yükseklere çıkarmaktır. Çünkü Adıyaman’da yaşayan insanlar bizim insanlarımız. Trafikte bir anlık hatanın, yanlışın insanların o araçlarda cenaze olarak çıkmaması için elimizden geldiği kadar emniyet teşkilatımızın yanında oluğumuzu ifade etmek istiyorum. Trafik haftası dolayısıyla da haftalarını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
İnterflora Çiçekçileri Derneği Üyesi Ruhi Akan ise, “Emniyetimizin Trafik Haftası dolayısıyla bir kampanya başlattık. Sayın emniyet müdürümüze Erol Etlik’e, Sayın Trafik Denetleme Şube Müdürümüz Nadir Telli’ye, sayın Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanımız İbrahim Aslan beye Ve İnterflora Uluslararası Çiçekçileri Derneği Bakanı Gazi Doğan’ın Adıyaman’daki İnterflora üyeleri olarak başkanımızın bize vermiş olduğu yetki ile trafik haftası dolayısıyla vatandaşlarımıza 2000 karanfil ‘Düzenli olarak emniyet kemerini takıp karanfili kapın kampanyası’ başlattık Adıyaman’da Çiçekçiler Derneğinin üyesi olan, Akan jet Çiçekçilik, Bahtım Çiçekçilik ve Koza Çiçekçilik olarak bizlerde de burada destek verdik. Allah’ım kazasız belasız, nice emniyet kemeri takma günleri göstersin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
İnterflora Çiçekçileri Derneği Üyesi Aslan Palalı da, “Türkiye İnterflora Çiçekçileri Derneği olarak genel başkanlığımızca bize yetki verildi ve burada İnterflora Çiçekçileri Derneği’ne üye arkadaşlarımız ile birlikte emniyet teşkilatımızın bu hafta ki Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde kendileri ile birlikte olmak ve insanlara sevgi sunmaktır amacımız. Çünkü bizim asıl görevimiz sevgidir, sevgi sunmaktır, çiçek sevgidir. Bu anlamda sevgi ile yaklaşımı düşüncesini taşıyarak, emniyet teşkilatımız ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti ile birlikte burada insanlarımıza karanfiller sunduk. Emniyet kemerlerinin takılmasının amacı hayat kurtarmaktır. Umut ediyoruz insanlarımız bu mesajları dikkate alır ve bu vesile ile trafikte ölümler azalır. Bu anlamda bugün burada bizlerle olan Emniyet Müdürümüze, Trafik Denetleme Şube Müdürümüze, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti başkanımıza ve çok değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Burada en büyük pay basın mensuplarınındır. Basın mensupları aracılığı ile Trafik haftasının daha güzel kutlanacağına inanıyorum. ” dedi.
2 bin karanfil, 2 bin can demektir diyen Trafik Denetleme ve Şube Müdürü Nadir Teli, “Her bir karanfilde bilinçlilik ve farkındalık ortaya koysak insan hayatı kurtarmış oluruz. Küresel boyutta önem kazanan trafik güvenliği konusu, ülkemizde de önemini korumaktadır.
Başbakanlık talimatlarıyla, on yıllık dönem içerisinde trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanarak kamuoyuna duyurulmuştur.
Bu eylem planı içerisinde, 2013-2015 yılları arasında, sürücülerin şehir içinde emniyet kemerinin kullanımını yüzde 70 ve şehir dışında yüzde 90’a çıkartılarak trafik kazalarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, 2013 Yılı emniyet kemeri kullanımı konusunda tüm ülkemizde olduğu gibi, Adıyaman ilimizde de, emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, şehir içi ve şehir dışı yollarda, bilgilendirme, bilinçlendirme, etkin denetimler ve kampanyalarımız hafta boyunca farklı yollarda devam edecektir.
Ve emniyet kemeri takan sürücülerimizi karanfillerle karşılıyor ve emniyet kemeri kullandıkları için sürücülerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanyaya önemli katkıda bulunan, İnterflora Çiçekçileri Derneği ile Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti`ne teşekkür ediyorum. Tüm sürücüler için emniyet kemerinizi bağlayın hayata bağlanın diyor ve kazasız günler diliyorum” dedi.
Editör: Adıyaman Haber