Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) -  ADIYAMANda, Çanakkale Zaferi, 100’üncü yıldönümünde oluşturulan platoda canlandırıldı.
Adıyaman Belediyesinin organizasyonuyla platoya dönüştürülen valilik binası önündeki boş alanda, 30 oyuncu Çanakkale Savaşını canlandırdı. Türk ve Anzak askerleri arasındaki savaşın ve Seyit Onbaşının 276 kilo ağırlığındaki mermiyi sırtına alarak topa yerleştirilmesinin de canlandırıldığı oyun izleyiciler tarafından alkışlandı.
Sahnelenen oyunu izleyenler arasında bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çanakkalede yaşananların unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise savaşın 100üncü yılı dolayısıyla kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini belirterek "Çanakkale; imanla şuurun birleşmesi neticesinde bir milletin nasıl ayağa kalktığının gösteren en güzel destandır. Başka milletler hayali destanlarla kendilerini yüceltmeye çalışırken biz kendi destanlarımızı çocuklarımıza anlatmamız lazım. Oyun sayesinde o günlere gittik, duygulandık" dedi.
Sahnelenen destanı izlerken bazıları gözyaşı döken vatandaşlar, oyun sonunda alanda açılan Çanakkale Savaşına ilişkin sergiyi dolaştı.

FOTOĞRAFLI

Editör: Adıyaman Haber