Adıyaman’da BDP Nevruz Bayramını Kutlandı

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından, Adıyaman’da Nevruz kutlaması düzenlendi.

Mimar Sinan Mahallesi Mahmut Gürbüz Camii yakınlarında düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan vatandaşlar, doyasıya eğlendi. Vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, barış sürecine değinerek, Abdullah Öcalan’ın barış sürecine katkı sağladığını söyledi. Çelik, AK Parti binası ile Adalet Bakanlığı binasına yapılan saldırının ise provokatif bir eylem olduğunu, barış sürecine gölge düşürülmek istenildiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakılırken, kutlamaya katılan vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekip eğlendi. Kutlamaya; EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, BDP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe ve birçok vatandaş katıldı. Yoğun güvenlik tedbirleri altında yapılan etkinlikte Nevruz ateşi, BDP Milletvekili Demir Çelik ve BDP İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe tarafından yakıldı.

 

Polisler, Çocuklara Top Dağıttı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından çocuklara top dağıtıldı.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan çocuklara, plastik top dağıttı. Nevruz kutlamaları yakınlarında bulunan Koşu Parkı içerisinde polis ve halk ilişkilerini geliştirmek ve emniyet teşkilatının her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek amacıyla, çocuklara birer plastik top hediye edildi. Yapılan etkinliğe sevinen çocuklar, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Adıyaman Haber