Ülkü Ocakları Adıyaman il Başkanlığı tarafından Başbuğ Alpaslan Türkeş’in ölümünün 19. yıl dönümünde Yani Pınar caminde yatsı namazının ardından mevlit okutularak, dua edildi.

Program sonunda gazetecilere açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, “Türk dünyasında büyük yeri olan ve Türkiye’deki şuan son durumlar ile ilgili yokluğu belli olan Alparslan Türkeş’e Allahtan rahmet diliyorum. Yeri cennet olsun. Başbuğum sen rahat uyu çizdiğin yolda emin adımlarla ülkücü hareket ve milliyetçi hareket camiasına çizdiğin yolda yürüyoruz. Belirttiğin hedefe doğru yürüyoruz. Allah bu memlekette şehit olan bu vatan uğruna şehit olan şehitlerimize Allah rahmet eylesin” dedi.

Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Ali Önat ise “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in hayatı, ömrü öyle bir hayat ki Türk İslam mefkuresine Türk İslam davasına adanmış millet ve memleket sevdası ile ömrünü tüketmiş vatan hainliği ile suçlanmış fakat vatanı sevmekten yılmamış zindanlara atılmış ama davasından dönmemiş ve milyonların gönlünde taht kurmuş başbuğ olmuş türkün son başbuğu olmuş kurucu genel başkanımız Alparslan Türkeş bey efendiyi burada andık.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber