Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Murtaza Baykan, Sağlık Bakanlığının aile hekimlerine acil servis nöbeti uygulamasına tepki göstererek, "1 Mayıstan bu yana nöbet tutmuyoruz. Tutmayı da düşünmüyoruz" dedi.
Adıyaman Aile Hekimleri Derneği ve Tabipler Odası tarafından Sağlık Bakanlığının acil serviste aile hekimlerine nöbet uygulamasına tepki göstermek amacıyla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Yaklaşık 30 doktorların katıldığı açıklamada konuşan Tabipler Odası Başkanı Süleyman Kılınç, "Şuan acillerimiz SOS (acil durum sinyali) veriyor. Aciller maalesef şuan acil tedaviye muhtaç halde. Acile başvuran hasta sayısı gittikçe artıyor. Zoraki birilerine nöbet tutturmak yerine ilgili alanda verilecek hizmetin daha kaliteli memnuniyet verici olabilmesi için hekimlerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının hakkaniyet ölçüsünde ivedilikle düzeltilmelidir" dedi.
Adıyaman Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Murtaza Baykan ise "Aile hekimi birinci basamak hekimidir. Acil servislerde ise ilgili branş uzmanları çalışması gerekmektedir. Sağlık Bakanımızın söylediği gibi bu o kadar basit olup tüm hekimlerin yapabileceği 6 yıllık bir eğitimle olabilecek bir branş değildir. Biz Adıyaman’da ve tüm Türkiye’de aile hekimlerinin nöbete gitmeme hususunda hem teşvik ediyoruz, hem organize olduk ve 1 Mayıstan bu yana nöbet tutmuyoruz. Tutmayı da düşünmüyoruz. Buranın gerçek hizmetini verecek kişiler gerçekten acil servis konusunda uzmanlaşmış acil servis hekimleridir" diye konuştu. Toplanan kalabalık, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

MA (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)

Editör: Adıyaman Haber