Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde başlattığı ağaç budama çalışmaları, belli bir program dâhilinde devam ediyor.

Ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla yapılan budama faaliyetleri, büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Uzman ekiplerce yürütülen budama işlemlerinde yol kenarlarında ve parklarda kuruyan, tehlike arz eden ağaçlar budanarak bakımlı hale getiriliyor. Her yıl düzenli olarak yapılması gereken budama işlemleri kapsamında, şehir genelindeki tüm ağaçlar gözden geçiriliyor. Bu çalışmalarla birlikte cadde, sokak ve parklardaki uzayan ağaç dallarının elektrik tellerinin arasına girmesiyle yaşanan tehlikelerde bertaraf ediliyor.
Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, yapılan budama çalışmalarıyla ağaçların sağlıklı kalması amaçlandığını ve kent genelinde birçok ağacın budama işleminin tamamlandığını belirterek, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yaz aylarında olduğu gibi, kış aylarında da aynı özenle devam edeceğini söylediler.
Özellikle yoğun insan ve trafik sirkülâsyonu olan yerlerde bulunan ağaçlar ile güvenlik bakımından risk arz eden ağaçların öncelikli olmak üzere budama çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden yetkililer, ekiplerin planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini yürütürken, ağaçlandırmanın yanı sıra mevcut park, cadde ve yeşil alanların bakım ve budama faaliyetlerinin önem taşıdığını vurguladılar.
 
Editör: Adıyaman Haber