Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, İş-Kur ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı eğitiminden mezun olan 46 çobana sertifikaları verildi.
Adıyaman’da teorik ve uygulamalı eğitim alan Sürü Yönetimi Elemanı kursundan mezun olan sertifikalı 46 çobanın İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından sigortalı olarak çalıştırılacağı bildirildi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, 120 saatlik süren teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim sürecinde kursiyerler ile bir araya geldi. Köyden kente göçün var olduğu sürece çobana ihtiyaç olduğunu anlatan Alan, "Bu kurslarla birlikte bundan sonra daha modern eğitimli çobanlar tarafından bu meslek yapılacak. Sürü yöneticiliğiyle birlikte, hayvancılığımız daha iyi bir yere gelecektir. Köyden kente göç devam ettiği müddetçe çobana ihtiyaç vardır. Birçok yerde çobanlara kız verilmiyor. Diğer taraftan da hayvan besleyenler çoban bulamıyor. Bu şekilde gelen destekle birlikte sürü yöneticiliği gerçekten daha kıymetli olacak. Bundan sonraki yıllarda iki yıllık okulu bitirenler ancak bu sertifikayı alabilecekler" dedi. Eğitmen veteriner hekim Hakan Baybatmaz ise eğitime 50 kişinin katıldığı ve 46 kursiyerin sertifika aldığını kaydetti.

MA (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)

Editör: Adıyaman Haber