Tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Adıyaman’daki kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Şeker, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S. Ahmet Bağcı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından, çeşitli spor dallarından gençler gösteriler yaptı. Yaptıkları gösteriler sonunda Ay Yıldızlı Türk Bayrağını açan gençler uzun süre alkışlandı. Vali Mahmut Demirtaş, gençlerin kendisine takdim ettiği bayrağı öperek aldı.
 
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 97’nci yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden, Anadolu topraklarını yeniden Anadolu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”ifadelerine yer verdi. 
 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber