Adıyaman Belediyesi’nin önceki döneminde yaklaşık iki yıl önce temelleri atılan Yeni Otogar ’da inşaat çalışmaları sona ermesine rağmen açılışı ile ilgili belirsizlikler devam ediyor.

Temelleri atıldıktan sonra yüklenici firma tarafından Yeni Terminal Binası’nın beş ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağı sözü verilmiş, buna göre çalışmalar 24 saat devam etmişti. Ancak 2014’te yapılan yerel seçimler sonrası belediye başkanın değişmesiyle birlikte yeni otogar inşaatı ile ilgili bir belirsizlik söz konusu oldu.

Belediye yönetiminden herhangi bir açıklamanın yapılmadığı otogar için çeşitli iddialar gündeme geldi.

Bu iddialara göre, otogarın alışveriş merkezi için kiraya verilmeyi planlandığı, Adıyaman Belediyesine ait olan şehrin batı tarafındaki arsasına otogar yapılacağı ileri sürüldü.

– OTOGARDA BAĞLANTI YOLLARI YOKTUR
Otogara bağlantı yollarının yapılmaması ve şuana kadar bununla ilgili de herhangi bir adımın atılmaması belediyenin bu projeyi yok saydığı yorumlarına neden oluyor.

Benzer eksiliğin yeni 400 Yataklı Araştırma Hastanesinde de yaşandığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu önemli projelere gereken önemi vermediklerini gösterdiğini savundular.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Normal şartlarda gelişmiş şehirlerde bu iki önemli projenin yan yana durduğu bir bölgede vatandaşların ve araçların ulaşımını en rahat ve en güvenli bir şekilde yapabilmesi için, inşaat çalışmaları bitmeden ulaşım sorununun bitmesi için gayret gösterirler. Ancak söz konusu Adıyaman olunca yetkililerin vurdumduymaz tavrı, kente ve kent insanlarına verdiği değerin göstergesi gibi duruyor. Bu her iki projenin akıbetine bakınca “sahipsiz kent” olgusunun yegâne örneği olacak cinsten bir tavır söz konusu” diye konuştular.

PHA

Editör: Adıyaman Haber