Kadınları sosyo-ekonomik kalkınmanın öznesi yapmak ve topluma dayalı katılımcılığı esas almak amacıyla Adıyaman merkez İmamağa Mahallesinde muhteşem bir ÇATOM ( Çok Amaçlı Toplum Merkezi) binası inşa ediliyor.

Vali Mahmut Demirtaş, İmamağa Mahallesinde yapımı devam eden yeni ÇATOM binasında incelemelerde bulundu. Yeni ÇATOM binasının içini ve dışını gezen Vali Demirtaş, binanın mevcut durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Merkez İmamağa Mahallesinde 1750 m2 alan üzerine yapılan ve inşaatı devam eden ÇATOM binasının Ağustos ayı sonunda tamamlanarak hizmete sunulacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “ÇATOM binasının hizmete sunulması ile birlikte özellikle dar gelirli kadınlara yönelik meslek edindirme ve eğitim programları gerçekleştirilecek ve kadınlarımız daha ferah ve modern bir ortamda çalışmalarını sürdürmüş olacaktır. Tesisin iç tefrişatı bitirildikten sonra çevre düzenlemesini yaparak, binanın bahçesi içerisinde ise SODES projeleri kapsamında mahallede bir çocuk oyun parkı oluşturacağız. Bu binamız bölgesinde örnek bir bina olacaktır. Bununla amacımız kadınların ve dezavantajlı kesimlerin kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak, kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmaktır. Bütün çalışmalarımızı vatandaş odaklı hizmet ekseninde yürütüyoruz. İlin yöneticileri olarak yaptığımız tüm yatırım ve çalışmalarda devletimizin sıcaklığını vatandaşlarımıza mutlaka hissettiriyoruz”dedi.
ÇATOM binasındaki incelemelerin ardından Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’ın dört bir tarafında yapımı devan eden okul inşatları ile muhteşem bir mimariyle inşa edilen Beşpınar Vadisinde yapımı devam eden tesiste incelemelerde bulundu. 
Editör: Adıyaman Haber