Suriye’nin Kobani bölgesinin IŞİD’in elinden alınması Adıyaman ve Kahta’da kutlandı.

Adıyaman’da HDP ve DBP’nin çağrısıyla Karapınar Mahallesinde bir araya gelen çok sayıdaki vatandaşlar Kobani kent merkezinin IŞİD’den kurtarılmasını kutladı.

“Bıjî Berxwedana Kobanê” sloganları ve YPG, PKK şarkıları eşliğinde, yakılan ateşin etrafında Zılgıt ve havai fişeklerin atılmasıyla Halaylar çekerek kutlama yapıldı.

– KAHTA

Kahta’da Kobane zaferini kutlamak için sokağa dökülen kalabalık 100. yıl parkında toplandı. Ellerine Kobanede yaşamını yitiren Ahmet Sözeri’in fotoğrafının bulunduğu pankartı alan kalabalık Ahmet Sözer’inin baba evine gitti.

Orada kalabalık adına söz alan Kahta HDP yönetim kurulu üyesi Emre Voral, bugün itibari ile Kobane’nin kürtlerin eline geçtiği müjdesini verdi. Ahmet Sözeri’in baba ve annesinin elini öpen Voral, gözyaşı dökmeyeceklerini ifade etti.
Toplanan kalabalık sloganlar atarak 100. yıl parkına geldi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından Ahmet Sözeri’in babası Zabıt Sözeri kısa bir konuşma yaparak bir oğlunun gittiğini fakat binlerce Ahmet’in zaferle geri döndüğünü söyledi.
Atılan havai fişek ve davul zurna eşliğinde yapılan kutlama olaysız şekilde son buldu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber