Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve KOSGEB’in desteklediği işsiz gençlerin kendi işlerini kurmalarına yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” Adıyaman Üniversitesi’nde başladı. Eğitimler, Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde İİBF, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ALKIŞ tarafından verilecek.
Bu eğitimler 17.07.2013 ile 06.08.2013 tarihleri arasında Üniversitemizin İİBF sınıflarında 25 kişilik iki grup halinde yapılacak. Eğitimin toplam süresi 70 saat olup her bir gruba 9 gün boyunca proje hazırlamaya yönelik teorik ve uygulamalı bilgiler verilecek. 17-18 Temmuz 2013 tarihlerinde seçme mülakatları yapılacak. Bu kursun sonunda her kursiyer kendi düşüncesini proje haline getirerek KOSGEB’e başvurduğu takdirde, KOSGEB’in 30.000 TL İşyeri Kurma hibe desteğinden faydalanabilecek.
Konu ilgili açıklamada bulunan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ALKIŞ, şunları söyledi: “Üniversite olarak amacımız, asli fonksiyonumuz olan eğitim hizmetlerini gerçekleştirmek yoluyla İŞKUR, KOSGEB gibi Devletimizin diğer kurumları ile işbirliği yaparak Adıyaman halkına ulaşmaktır. Bu, Üniversitemizin kendi işini kurmak isteyen kişilere yönelik hizmetlerinden biridir. Aynı zamanda Üniversitemizin diğer devlet kurumları ile birlikte Adıyaman halkına hizmet etmesinin güzel bir örneğidir.
Bu eğitimin temel amacı; işsiz gençlerin kendi işlerini kurmalarını sağlamak, iş talep eden kişi konumundan çıkıp işveren ve iş sağlayan kişiler haline gelmelerini temin etmektir. Bu, İŞKUR açısından işsizliği azaltmanın ve yeni iş alanları oluşturmanın en etkili yollarından biridir. Üniversitemiz, bölgesel bazda işsizliği azaltma ve Adıyaman’ın gelişimine katkıda bulunmaktadır.”
Editör: Adıyaman Haber