Adıyaman Üniversitesinde MİNYAMAN ve Nemrut Dağı maketinden sonra Perre Antik kenti maketinin de inşaatı başladı.

 Adıyaman tarih bilgi ve bilincini aşılamak, üniversiteye gelen öğrenci ve misafirlere Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak ve Adıyaman denilince akla gelebilecek tarihi ve turistik yerleri insanların bilincine yerleştirmek amacıyla Üniversitenin külliyesi içerisinde Perre Antik Kenti inşa ediliyor. 
Perre Antik Kenti maketi, 60 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde ve yer yer 6 metre genişliğinde bir alana inşa edilirken, yapay kaya içerisinde en az 20 kaya mezarı bulunduracak.

Bu mezarların 6 tanesine ise orijinalinde olduğu gibi kemer ve sütun işlemesi yapılacak. Bunların yanında 2 adet anıt mezar mağarası yapılarak içerisine 3’er adet mezar yerleştirilecek ve bunlar kemerli niş yapılarak içerisine oturtulacak.

Ayrıca 6 adet mezara da mezar kapağı yapılacak. Yapımı devam eden inşaatın şu ana kadar yüzde 35’i tamamlandı. 
Konu hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, amaçlarının Adıyaman’ın tanıtımına katkı sunmak olduğunu ifade etti.

Yapılan maketlerle insanlar üzerinde bir merak uyandırmayı hedeflediklerini ve üniversitedeki öğrencilere ve misafirlere buraları göstererek, asıllarına yöneltmek istediklerini belirten Prof. Dr. Gönüllü, diğer bir amaçlarının ise öğrencilerle tarihi değerleri bir arada tutarak bir tarih bilinci ve geleceğimiz olan öğrencilere tarihi eserlere saygılı olmayı, onlara sahip çıkmayı öğretmek olduğunu söyledi.

 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber