Adıyaman Üniversitesinde “Öğretim Materyalleri” Sergisi Açıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersi kapsamında hazırladıkları çalışmalardan oluşan “Öğretim Materyalleri” sergisi açıldı.

Eğitim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen serginin açılışını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Niyazi Kahveci ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş yaptı. İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin dönem başından beri yaptıkları materyallerden oluşan sergiyi İlimizde bulunan ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler de gezdi.

Materyal sergisiyle ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilerin düzenledikleri sergi ile üretkenliklerini gösterdiklerini kaydederek, gelecek nesillerin ilköğretimde daha iyi yetiştirilmelerinin temin edilmesi noktasında bu sergide teşhir edilen materyallerin çok önemli katkılarının olacağını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Eğitim Fakültemizin eski ve köklü bir geçmişe sahip olması, Üniversitemizde böyle güzel çalışmanın yürütülmesine imkan tanıyor. Bu çalışmada emeği geçen öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Kontaş ise serginin “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersi kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek amaçlarının öğrencilerin meslek hayatlarında öğrencilerle karşılaştıklarında öğrenme yollarına uygun öğretme seçenekleri üretmede nasıl bir yol izleyebileceklerinin becerisini kazandırmak olduğunu vurguladı. Kontaş, “Öğrencilerimiz farklı öğretim materyalleri hazırlayarak mesleğe daha iyi hazırlanma yönünde oldukça önemli mesafeler kat ettiler. Sergideki çalışmaların ilköğretim okullarında daha iyi ders anlatılmasında faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu çalışmada emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Adıyaman Haber