Adıyaman Üniversitesi’nde  “Gençlik ve Etik”  Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi Etik Topluluğu’nun organizasyonunda  “Gençlik ve Etik” konulu konferans düzenlendi.

Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mustafa Talha Gönüllü,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş,  akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet DOĞAN,  yaptığı  konuşmada  gençliğin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek,  “Gençler hocalarının rehberliğine kıymet vererek zamanını iyi kullanmalı. Bu dünya hayatında etik  kurallara dikkat ederek yaşayan geçler,  hem dünya hayatında hem de ahıret hayatında  sonsuz mutlu olacaklardır. Etik  kuralların uygulanmasında  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sav)  insanlığa en güzel örnektir. Eğer insanlığa öğretmemiz gereken etik kurallarını öğretemezsek gelir başkaları öğretir.  Bir cemiyette eğer ahlak kurallarına riayet ediliyorsa o toplum intizam içerisinde olur. Bugün, dünyaya  liderlik edecek , etik kurallara uyacak gençlerin yetişmesi için her türlü çalışma yapılmaktadır. Gençlerin de ellerindeki  fırsatları iyi değerlendirip okumaları gerekmektedir. Gençlik,  insanın okuduğunu çok iyi anladığı zaman dilimleridir” dedi.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr.  Mustafa Talha Gönüllü,  Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet Aslan’a konuşmalarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Editör: Adıyaman Haber