Adıyaman Üniversitesi Elektronik İmzalı Diploma uygulamasına geçen Türkiye’de 3. Üniversite oldu.

5070 sayılı Elektronik İmza Kanun’unu 5. maddesi gereği Adıyaman Üniversitesi bölüm ve programlarında öğrenim görerek mezun olan öğrenciler elle atılan imza ile aynı hukuki sonucu veren elektronik imzalı diploma alacak.

Bu uygulama ile öğrencilerin bağlı bulundukları fakülte dekanlarının, yüksekokul müdürlerinin ve üniversite rektörünün makamında bulunmasına gerek kalmadan dünyanın her yerinden elektronik imza yöntemi ile diplomalar imzalanabilecek.

Bu yıl mezun olan öğrencilere verilmeye başlanan Hotstamp (Sıcak Baskı) hologramlı diplomaların ön yüzünde altın varak yaldız çerçeve baskılı ve diploma ön zeminine mor ışık altında görülebilen UV boya ile Adıyaman Üniversitesi logoları bulunmakta.

Güvenli olması bakımından da dikkat çeken elektronik imzalı diploma uygulamasının başlatmanın haklı gururunu yaşadıkları belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ şunları söyledi:

“Elektronik imzalı diploması uygulamasına geçerek diplomalarımızı vakit geçirmeden öğrencilerimize teslim etme kolaylığını sağlamış olduk. Her geçen gün hızla büyüyüp gelişen bir üniversite olmamızın yanında yenilikçi uygulamalarımızla da dikkatleri çekmekteyiz. Çağın gelişmelerini üniversitemizde uygulayarak daha modern bir üniversite olarak hizmet etmeye gayret ediyoruz.

Editör: Adıyaman Haber