Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Şener, Tübitak Projesinde Görev Yapacak

1 milyon 300 bin TL bütçeli, “Dünya Biyoenerji Model Türü Dallı Darı (PanicumVirgatum L.) Genotiplerinin Ülkemiz Akdeniz ve Karasal İklim Kuşaklarında Biyoetanol Üretim Kapasitelerinin Belirlenmesi Seleksiyonu ve Tohumluk Üretimi” başlıklı ve 1130009-1003 numaralı projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

Yürütücüsü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi`nden olan bu projenin araştırmacı ekibinde Adana Çukurova, Kırşehir Ahi Evran ve Adıyaman Üniversitelerinden öğretim üyeleri yer alıyor. Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Şener, bu projede araştırmacı olarak görev yapacak.

Proje kapsamında yürütülecek çalışmaları özetleyen Şener, Amerika’da yetişen ve dallı darı adı verilen bitkinin ülkemizde yetiştirilebilirliği ve yetiştirilen bitkiden biyoetanol üretim kalite ve kapasitesinin belirlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Türkiye için böylesine önemli ve büyük bütçeli bir projede yer almasından dolayı Şener’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Editör: Adıyaman Haber