Adıyaman Üniversitesi Öğrencileri, GDO’yu Araştırdılar

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3A sınıfı öğrencileri ‘Fen ve Teknoloji Üretimi 1’ dersi kapsamında Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile ilgili grup araştırmaları yaparak posterler oluşturdular. Yaptıkları çalışma ile GDO hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan öğrenciler araştırma sonuçlarını Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirdikleri mini bir sempozyumla paylaştılar.

Sempozyum programına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.   

Sempozyumda Rüveyda Kaplan ‘Bitkilerde GDO Uygulamaları’, Zuhal Özbilgin ‘Hayvanlarda GDO Uygulamaları’, Mehtap Okay ‘GDO’nun Çevreye Etkisi’, Murat Ercan ‘GDO’nun İnsan Sağlığına Etkisi’, Yekta Ağırel ‘GDO’nun Tıbbi ve Farmakolojik Etkisi’, Yusuf Kesek ‘GDO’nun Ekonomik Etkisi’, Kamil Ajde ‘GDO ve Etik’, Günay Adlı ‘GDO ve Biyogüvenlik’ konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Editör: Adıyaman Haber