Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri, Kampüste Fidan Dikti

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri düzenledikleri etkinlikle Adıyaman Üniversitesi kampüsüne çeşitli türlerde yaklaşık 600 fidan diktiler.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen fidan dikme etkinliğine Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara ve Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Arıbaş, öğretim elemanları ve 300 civarında öğrenci katıldı. Öğrenciler fidan dikme etkinliği ile Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hem ağaç sevgisine dikkat çekmek hem de Üniversite kampüsünün ağaçlandırılmasına katkıda bulunmak istedikleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ettiler.

Etkinlikle hakkında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz kampüslerine sahip çıkarak, anlamlı bir uygulamaya imza attılar. Öğrencilerimizi kutluyorum. Burada İran çamı, erguvan, çınar, katalpa, mahlep ve tesbih ağaçlarından oluşan yaklaşık 600 fidan bulunuyor. Bu fidanları bize gönderen Şanlıurfa Orman işletme Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Ziya Polat’a çok teşekkür ediyoruz.”

Öğrencilerle birlikte fidan diken Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise şunları ifade etti: “Fidan dikmek yaşamaya dair yapılacak en güzel faaliyetlerden biridir. Öğrencilerimiz diktikleri fidanlarla kampüsümüzün daha güzel bir görünüme kavuşmasına katkıda bulunuyorlar. Duyarlı davranışlarından dolayı etkinliği düzenleyen öğrencilerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Adıyaman Haber