Sempozyumda Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Sağlık Bilimleri konularında Adıyaman Üniversitesi akademik çalışanları tarafından sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi bilim insanlarının çalışmalarının Adıyaman ile tanıştırılması gayesinin yanında bilgi ve fikir alışverişi ile Adıyaman hakkında yapılan proje sunumları, toplumsal, kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirildi.  
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’na düzenlenen açılış programının ardından Merkezi Derslikler Konferans Salonlarında devam eden sempozyuma toplamda 40 sözlü bildiri ve poster sunumu yapıldı.

Adıyaman ve ilçeleri ile ilgili bildiri ve poster sunumlarının yapıldığı sempozyum 2 gün sürdü. Bu iki gün içerisinde Fen Bilimleri alanında 14, Sosyal Bilimler alanında 25 ve Sağlık Bilimleri alanında 1 sözlü bildiri ve poster sunumu gerçekleştirildi. Adıyaman’la ilgili olarak hazırlanan sunumlarda halk kültüründe evlilik ve evlenme törenleri, Adıyaman ili ve yöresi ağızlarında fiil kiplerinin kullanımı, Besni mezar yapılarında görülen plan tipleri ve Adıyaman’da bulunan mozaiklerin arkeometrik özellikleri incelenirken çeşitli alanlarda bildiriler sunuldu.   
Sadece Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinin çalışmalarının görücüye çıktığı sempozyum hakkında bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin Adıyaman’a ve ülkemize bir armağanı ve 10. yılını kutlayan Adıyaman Üniversitesi’nin nerede olduğunu görmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gönüllü,  Adıyaman Üniversitesi’nin Adıyaman’ın gelişiminde ve yerel problemlerin çözülmesinde etkin bir rol üstlenebilmesinin Fen, Sosyal, Eğitim, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar alanlarında ürettiği bilgiyi toplumun yaşantısına yansıtabilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Bu bağlamda Adıyaman Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu’nun önemli bir değer olduğunu ve geleneksel hâle geldiğini ifade eden Prof. Dr. Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin kendi iç dinamiklerinden oluşturulan Sempozyumun oldukça başarılı geçtiğini kaydetti ve sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanlar ile emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber