Yorucu bir akademik yılın sonunda Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin sınav öncesi stres atarak eğlenmeleri, sosyo-kültürel faaliyetlerde bulunmaları ve Üniversite-Halk kaynaşmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen 6. Bahar Etkinlikleri gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
Adıyaman Üniversitesi Gençlik Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış törenine Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Niyazi Kahveci,  akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
Adıyaman Üniversitesi 6. Bahar etkinlikleri dolayısıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın kutlama mesajı gönderdiler.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumartesi günü Hatay Reyhanlı’da yapılan bugün itibarı ile 51 vatandaşın şehit olduğu menfur saldırıyı şiddetle kınayarak, şunları kaydetti:
“Bu topraklar için ecdadımız asırlarca 72 millete adaletle hükmetmiş, bu milletleri yönetmiş. Bağrındaki kavimlere, o toplumların geleneklerine saygı göstermiş. Ve bu renklilik bizim güç kaynağımız olmuştur. Yeniden tarihteki yerini alan ve bu misyonunu ifa eden milletimizin yürüyüşü ve gücüne kimse engel olamayacaktır. Bu tür saldırılar bizi daha çok birbirimize bağlayacak ve kardeşliğimize katkıda bulunacaktır.
Adıyaman Üniversitesi’nden mezun olan sizler de Adıyaman’dan muzun olup gittiğinizde birer Adıyaman gönül elçisi olarak bizleri sevip yad edeceksiniz. Sizler bizlerin gönül elçisisiniz. Sizler 1 yıl boyunca çalıştınız, sınavdan sınava koştunuz. Nasıl ki baharda tabiat yeniden canlanıyorsa sizler de 6. Bahar Etkinliği ile yeniden canlanacaksınız. Akabinde başlayacak olan sınavlarınızda da başarılar diliyorum. Hayat Üniversiteyi bitirdikten sonra başlıyor. İradenizi sağlam, ufkunuzu geniş tutun.”
Töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de, cumartesi günü gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetleyerek, bu saldırıda hayatlarını kaybedenleri rahmetle andı ve şöyle konuştu:
“Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu kalleşçe ve hunharca yapılan saldırı milletimizi derin bir hüzne boğmuştur. Bunu yapanlar şunu bilsinler ki bu millet üç günlük bir millet ve bu devlet üç günlük bir devlet değildir. Biz tarihte nice zorluklar, nice badireler atlatarak bugüne gelmiş bir milletiz. Bunları da atlatacağız inşallah.”
Üniversitemiz gençliğine de seslenen Rektör Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin sevgi, hoşgörü ve kardeşlik temelleri üzerine inşa edilen bir üniversite olduğunu vurgulayarak  Adıyaman şehrinin de Türkiye’de bu özellikleriyle tanınmış bir şehir olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
“Bu şehrin mayasında farklılıklara karşı nefret değil tahammül ve hoşgörü vardır. Farklı fikirler, farklı inançlar, farklı kimlikler bizim zayıflığımız değil, zenginliğimiz ve baş tacımızdır. Bizim inancımızda, farklılıkları Allah yaratmıştır düşüncesi vardır. Kimseyi hor görmek bize yakışmaz. Hepimiz kardeşiz ve kardeşler birbirini sever.
Üniversitemiz akademik kadrosuyla, fizikî şartları, sosyal ve kültürel yaşama mekânları ve imkânlarıyla hızla büyümektedir. Artık Adıyaman Üniversitesinde okumak bir ayrıcalıktır. Üniversitemiz, çok yakın gelecekte sadece bölgemizde değil, Türkiye’de ve Dünyada adından söz ettiren bir üniversite olacaktır. Biz bununun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu yolda siz gençlerin desteği her desteğin üzerindedir.
Bahar etkinliklerimizin içeriğini her sene zenginleştirmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. 6. Bahar Etkinliği programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve beraberindekiler bahar etkinlikleri kapsamında oluşturulan etkinlik stantları ve oyun parkurlarının açılışını yaptılar. Daha sonra Eğitim Fakültesine giderek burada kurulan ebru sanatı standındaki çalışmalara katıldılar.
15-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan Bahar Etkinlikleri, zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Etkinlikler kapsamında birçok konser, dinleti, film gösterimi, açık hava gösterisi ve spor müsabakası gerçekleştirilecek.
Editör: Adıyaman Haber