Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Derneği ortaklığında 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali ‘Gün Batımından Notalar’ sloganı ile başlıyor.

09-14 Haziran tarihlerinde Adıyaman’da düzenlenecek olan Arsemia Müzik Festivali Gaziantep Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festivale yurtiçi ve yurt dışından alanında uzman birçok sanatçı katılacak.
Festival kortejinin ardından Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ekibinin gösterisinin başlayacağını ifade eden Festival Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Festival kapsamında yapılacak olan piyano performans yarışması ile genç yetenekleri gün yüzüne çıkarıp gelecek yıl ki festival programında bu yeteneklere yer verilecek. Adıyaman Üniversitesinin yeniden düzenlediği Adıyaman Türküleri de festivalimiz de yer bulacak. Ayrıca ulusal alanda ödül almış değerli sanatçılarımız da festivalde yer alacak. Amacımız; Ülkemiz ve Uluslararası sanatsal kültürel değerlerle şehrin ve yörenin manevi, tarihi ve sosyo-kültürel değerlerini kaynaştırmak, şehir kimliğinin oluşmasına uluslararası bir organizasyonla katkıda bulunmak. Şehri büyükşehirler ligine sanatla taşımak. Yörenin sosyal yaşamına katkıda bulunmak, izleyici ve katılımcılara koşulsuz memnuniyet duygusu yaşatabilmektir. Festivalimiz her yaştan her kesimden insanlara hitap etmektedir. Tüm Adıyamanlı hemşerilerimi festivale destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber