Üniversitemiz Adıyaman kültürünü yaşatmak ve onu gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak amacıyla MİNYAMAN (Minyatür Adıyaman) projesi hazırladı.

Yerel kültürün belli başlı motiflerinden örneklerin yer alacağı MİNYAMAN’da zamana karşı direnemeyip yok olmaya yüz tutan kültürel değerlerimiz simgesel olarak canlandırılacak.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ İpekyolu Kalkınma Ajansına (İKA) sunulan proje hakkında şunları söyledi:
“Kültürel motiflerimizin yaşatılması, korunması ve bizden sonraki nesillere aktarılması toplum ve şehir olmamızın gereklerindendir. Özellikle geçmişte yaşam biçimi olan bu değerlerimizi Adıyaman Üniversitesi olarak yaşatmak adına MİNYAMAN projesini geliştirdik.
MİNYAMAN Üniversitemiz kampüsü içerisinde yer alacak ve kültürümüzün belli başlı bazı özelliklerini canlandıracak. Kendi bütçemizle yaptırılacak olan, projesi ve yapım ihalesi tamamlanarak müteahhide yer teslimi yapılan ADIYAMAN EVİ’nin yanında inşa edilecek olan MİNYAMAN’ın içerisinde, çarşı görünümünde karşılıklı dükkânların olduğu ve yerel dokunun hâkim olduğu bir sokak ile su değirmeni ve çeşme olacak. Sokağın yolu siyah kesme taştan yapılacak. Sokakta bulunan küçük dükkânlarda unutulmaya yüz tutmuş Bakırcı, Kalaycı, Dokumacı, Kunduracı, Semerci, Ahşap Doğramacı, Bıçak bileyicisi ve Terzi gibi meslekler canlandırılacak.”
Editör: Adıyaman Haber