Adıyaman Kent konseyi Engelliler Meclisince engellilerin ve ailelerinin katıldığı piknik etkinliği düzenlendi.

Engelliler Haftası nedeniyle Beşpınar Mesire alanında düzenlenen pikniğe Belediye Başkan Vekili M. Said Kutlu, Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, Kent Konseyi yürütme Kurulu Üyesi Abdulkerim Işık ve Genel Sekreter M. Sait Yıldırım’ın yanı sıra Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, ilimizde faaliyet gösteren engelli STK’ların başkanları Mehmet Tunç, Abidin Harputluoğlu, Ayla Pektaş, Zeynal Alagöz, Ahmet Kahraman ve çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Pikniğe engelli ve ailelerinin yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel şunları söyledi:

“ Adıyaman Kent Konseyi olarak engelliler haftasını vesile ederek düzenlediğimiz piknikte engellilerle  buluşmanın ve katılımın yoğun olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Engellilerin sosyal hayata katılımı bizim için çok önemlidir. Farklı ortamlarda bulunarak, o ortamların erişebilirliliği anlaşılabilmektedir. Bu açıdan da pikniğimiz anlamlı bir görev ifa etmiştir. Pikniğimizi birliktelik, dayanışma ve kaynaşma amaçlı bir ortam olarak değerlendiriyoruz. Bu vesile ile engelliliğin oluşturduğu yalnızlık, kendini ifade etme yetersizliği ve hayata katılım gibi önemli konularda yeterliliklerin arttırılması sağlanmış olacaktır. Kent Konseyi olarak bu anlamda her zaman engellilerimizle birlikte olduğumuzu da belirtmek isterim. Pikniğimizi desteleyen Adıyaman Belediyemize hassaten teşekkür etmek istiyorum. Pikniğimize katılarak bizleri sevindiren Belediye Başkanvekili M. Said Kutlu’ya engelli derneklerimize, üyelerimize, ailelerine , ilgilerinden dolayı Beşpınar Mesire alanı yetkililerine ve organizasyona katkı sağlayan arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Pikniğe katılan engelliler ve ailelerinin memnuniyeti bizleri sevindirmiştir. Güzel bir ortamda güzellikleri birlikte yaşadık. Önümüzdeki yıllarda engellilere yönelik daha güzel organizasyonlarda buluşmayı temenni ediyorum.”

Editör: Adıyaman Haber