Türk Patent Enstitüsünü ziyaret eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Türk Patent Enstitüsü Başkanı ve bürokratlarıyla bir süre sohbet etti.

Adıyaman’ı  her alanda, her anlamda bir dünya markası yapmak için, çaba sarf ettiklerini belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, şunları kaydetti:

“Besni üzümü ilimizin önemli değerlerinden birisi. Bu kapsamda Türk Patent Enstitüsü’nde milletvekili arkadaşlarımız ve Besni Belediye Başkanımız İbrahim Öztürk ile beraber temaslarda bulunduk. Türk Patent Enstitüsü Başkanı ve bürokratlarının yer aldığı toplantıda, bir marka değeri ve özelliği taşıyan ‘’Besni Üzümü’’ nün patentinin ve tüm haklarının ilimize ve hemşerilerimize kazandırılması için çok faydalı bir çalışma icra ettik. Bilindiği üzere; Besni Belediyemiz, Besni Üzümünün patent ve marka hakları için gerekli müracaatı yapmıştı. Türk Patent Enstitüsü’nde gerçekleşen görüşmelerde kurum başkanı ve bürokratları tarafından gerekli hassasiyet gösterilerek ‘Besni Üzümü’ne patent verilmesi konusu ele alınmıştır. İlgili kurumların hızlı bir şekilde koordine edilerek bir an önce marka ve patent işleminin tamamlanması kararlaştırılmıştır. Besni Üzümü hem Adıyaman’ın hem de ilçemiz Besni’nin tanıtılması noktasında büyük katkı sağlayacak olan bir marka değerimizdir. Aynı zamanda memleketimizin sahip olduğu ve hemşerilerimize katma değer sağlayan bu güzel ürünün, gelecek nesillerimize tam anlamıyla bir Adıyaman mirası olarak aktarılacak olması hepimize gurur verecektir. Hem ekonomik hem de reklam anlamında bize büyük mutluluk veren bu gelişmenin şimdiden tüm hemşerilerime hayırlara vesile olmasını dilerim.” 

PHA

Editör: Adıyaman Haber