Adıyaman`da eksikliği büyük bir şekilde hissedilen ve özellikle gurbette ikamet eden Adıyamanlıların memleket hasretini gidereceği  ulusal bir televizyon kanalı olan ve bir kaç ay içerisinde yayın hayatına başlayacak olan Kanal 2 Adıyaman`da yayın hayatına başlıyor. 

Adıyaman’ın genç iş adamlarından A.cemil Gürler ve Mahmut Hallaç bu Adıyamanlıların bu hasretini gidermek için uzun süredir gerekli çalışmaları tamamladı. Samsun`da yayın yapmakta olan Gözde TV`yi uzun süren pazarlıklar sonucu bünyelerine katan genç iş adamları yetkililerle gerekli sözleşmeleri imzalayıp Adıyamanlıların hasretini çektiği uydudan yayın yapacak olan ve adının kanal 2 olarak değiştirileceği TV kanalını Adıyaman`a kazandırdılar. 

 

  Televizyon kanalı patronlarından Mahmut Hallaç yaptığı açıklamada; "Adıyaman`a hayırlı olsun. Malzemelerimiz tamamladık, televizyon kanalının isminin "KANAL2" olarak değiştirilmesi için RTÜK`e gerekli başvuruları yaptık. Bu zorlu iş de en büyük destekçilerimiz Adıyaman halkıdır "Dedi.

 

  Televizyon kanalı patronlarından A.Cemil Gürler ise yaptığı açıklamada; "Bu şehrin bir evladı olarak "kanal 2’yi halkımıza hizmet etme amacıyla yapacağımız çalışmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bütün çabamız ve gayretimiz odur ki, başta aziz şehrimiz olmak üzere ülkemizin yükselen değerlerine değer katma noktasında üzerimize düşen bu görevi laiki ile yerine getirmeye çalışmaktır. Çok yakında yayına başlayacağımız Türk sat Uydusundaki yayınımız halkımıza ve ülkemize hayırlara vesile olsun diyor tarafsız, objektif ve kimsenin güdümünde olmadan yayın hayatımıza devam etmeye çalışacağımızı halkımızın bilgisine sunuyor bütün hemşerilerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyorum" dedi.

Editör: Adıyaman Haber