Dernek Başkanı Süleyman İnce;
“Amacımız hem meslektaşlarımızın hem de müşterilerimizin hak ve hukukunu korumak”
 
Adıyaman’da Faaliyetini Sürdüren Emlakçılar tarafından Adıyaman Emlak Müşavirleri Derneği Kuruldu.
Adıyaman merkez ve ilçelerde emlak işiyle iştigal eden meslek mensuplarının bir araya gelerek oluşturdukları dernek başkanlığına ise Emlakçı Süleyman İnce seçildi.
Son yıllarda Emlakçılık sektöründe yaşanan sıkıntıların hat safhaya geldiğini belirten Adıyaman Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Süleyman İnce; “Meslektaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde böyle bir oluşum gerçekleştirmek istedik. Son yıllarda emlak ve emlakçılık sektöründe sıkıntılar yaşanmakta, bazen meslektaşlarımız bazen ise vatandaşlarımız farklı sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Yaşanan sorunların çözümü noktasında kimin nereye gideceği, hakkını nasıl arayacağını bilmemekte, bilse bile çözümü esnasında sıkıntı yaşamakta. O nedenle biz bu derneği kurmakla yetinmeyeceğiz. Bahsettiğim gibi gerek meslektaşlarımızın gerekse vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara daha iyi çözüm bulmak adına oda olma yolunda çalışmalar yapacağız. Odaya kayıtlı bulunan emlakçılarımız odaya karşı sorumlu olacakları gibi, oda da meslektaşlarımıza karşı sorumluluklarını yerine getirecektir. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlarda meslektaşlarımızın yaşadıkları mesleki sorunlar noktasında da derneğin fazla bir yaptırımı olamaz ama oda olduğu zaman bu sorunlar daha kolay çözülecektir. O nedenle emlakçılık sektöründe faaliyetini sürdüren meslektaşlarımıza kapımız açıktır. Bizim amacımız burada bir dernek kurup, başkanlık yapıp koltukta oturmak değil, bizim amacımız hem meslektaşlarımızın hemde müşterilerimizin hak ve hukukunu korumaktır. Bu vesileyle birbirinden değerli arkadaşlarımızla büyüklerimizle bir araya gelerek derneğimizi faaliyete geçirdik, bizlerle birlikte olup dernek çalışmalarımıza katkı sunan bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, derneğimizin ve çalışmalarımızın emlak sektörüne ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Üye kayıtlarının devam ettiğini ve üye sayısının 73’e ulaştığını belirten dernek yöneticileri, emlak sektöründe faaliyetini sürdüren il ve ilçelerdeki bütün emlakçıları bu çatı altında görmek istediklerini ifade ettiler.
Editör: Adıyaman Haber