Adıyaman Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şubesi arasında Suriye’deki iç savaş mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine el uzatmak için bir işbirliği protokolü imzaladı. Grand İskender Otel’de gerçekleştirilen imza törenine Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilcisi İlyas Buçakcı, Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Demir, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Salih Bütün, Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz ve vakıf yöneticileri katıldı.

Protokol gereği Adıyaman Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Sandıklı’dan Suriye’ye gönderilecek olan barınma, gıda, giyim, yakacak, tıbbi malzeme gibi yardım malzemelerinin yurtiçi lojistik giderlerini üstleneceği, ayrıca branda, billboard gibi yerel reklam giderlerininde Adıyaman Belediyesi tarafından üstleneceği açıklandı.

Konu ile ilgili bilgi veren Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman TemsilcisiAhmet Demir, desteklerinden dolayı Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek, “Adıyaman Belediyesi ile birlikte imzalamış olduğumuz işbirliği protokolü çerçevesinde, Suriye’deki iç savaş mağdurlarına ve BayırbucakTürkmenlerine barınma, gıda, giyim, yakacak, tıbbi malzeme gibi desteklerde bulunmak için bir yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Suriye’ye gönderilecek bağışların toplanmasını Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak biz üstleneceğiz.Toplanan yardım malzemelerinin Suriye dağıtımı Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek. Ayni yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız 2 nolu Sağlık Ocağının karşısında bulunan Altınbaşak Kur’an Kursunun hemen yanındaki dernek binamıza bu bağışlarını ulaştırabilirler. Nakdi yardımlar ise hem Demokrasi Parkında kurulacak olan stantta makbuz karşılığında, hem de Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilciliği adına açılan 999991-13 numaralı cari hesaptan ve TR570020500000099999100013 nolu IBAN adresine nakdi yardımda bulunabilirler. 9 Nisan Cumartesi günü başlayan ve iki ay sürecek olan yardım kampanyamız için 0 543 932 76 38 ile 0 532 052 96 96 nolu irtibat numaralarından bize ulaşabilirler. Tekrar bize bu konuda ciddi destek veren Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu’ya çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, “Hayır kuruluşlarımız muhtaç yerlere ulaşmak için adeta bir yarış içerisindeler. Dünyanın neresinde muhtaç kim var ise sivil toplum kuruluşlarımız Allah’a şükür oradalar. Türkiye’nin sesini duyurmak için gayret ediyorlar. Bunları yaparken tek gaye Allah rızasıdır. Bu yardımlar daha önceden gayri resmi yapılıyordu, bunun hesabının tutulması hesabının verilmesi mümkün olmuyordu. Son yıllarda sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları kayıt altında tutulmaya başlandı. Bu güvenilirliği de arttırıyor. Hayrat İnsanı Yardım Derneği güvenilirlik konusunda herkesin güvendiği, fedakâr bir sivil toplum kuruluşudur. Bizlerde belediye olarak elimizdeki imkânlar doğrultusunda ayni yardımda bulunmayı, nakliye, depolama konusunda imkânlarından yararlandırmayı taahhüt ettik. Yapılan yardımlar insani yardımdır. Belediye olarak da diğer STK’larla olduğu gibi kol kola bir çalışma içerisine gireceğiz. Adıyaman halkı imkânları doğrultusunda en yüksek yardımda bulunan illerden birisidir. Bizde elimizden geldi gibi yardımda bulunacağız. Böyle hayırlı bir hizmete imza attıkları için Hayrat Vakfı’na, Hayrat İnsani Yardım Derneği’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından her iki tarafta işbirliği formunu imzaladı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber