Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin kuzeyinden gelen yağmur suyunun sebep olduğu sel baskınlarının önüne geçmek için 1. Çevreyolu’nda çalışmalara başladı.

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekipleri, aşırı yağışlı dönemlerde şehrin kuzeyinden şehir merkezine gelen yağmur suyunun sebep olduğu sel baskınlarının önüne geçmek için 1. Çevreyolu ile Şeker Sokak arasındaki kısımda 600’lük yağmur suyu kolektör hattı döşeme çalışmasına başladı.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünden başlayan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını dile getiren yetkililer, amaçlarının Adıyamanlılara sorunsuz bir kış mevsimi yaşatmak olduğunu söylediler. Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, “1. Çevreyolu ile Şeker Sokak arasında bulunan alanda başlattığımız 600’lük yağmur suyu kolektör hattı döşeme çalışması ile her yağışta şehrin kuzey bölümünden, şehir merkezine kadar gelerek su baskınlarına neden olan yağmur suyunun önüne geçeceğiz. İnşallah bu çalışmasonunda her yağmurda büyük sorun yaşanan bu bölgede artık sorun yaşanmayacak” diye konuştular.

Mahalle sakinleri de yaşanan problemlerin sona erecek olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber