Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - Adıyaman Belediyesi, Mısır`daki direnişin sembolü olan `Rabia` işaretinin bulunduğu dev pankartı belediye binasına astı. Rabia işaretinin Mısır`daki halkın sembolü olduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı Ak Partili Necip Büyükaslan, "Rabia işareti bir simgedir. Biz bu simgeyi kabul ediyoruz. Bu simgeyi de belediyemize asmış bulunmaktayız" dedi.

Adıyaman Belediyesi, Mısır`daki darbe karşıtı gösterilere destek vermek amacıyla belediye binasına `Rabia` pankartı astı. Mısır`daki direnişin sembolü olan ve Arapça dört anlamına gelen `Rabia` pankartını gören bazı vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Mısır`daki direnişe destek vermek amacıyla pankartı belediye binasının dış cephesine astıklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Ak Partili Necip Büyükaslan şunları söyledi:

"Rabia işareti gittikçe Mısır`a, Orta Doğuya ve bütün dünyaya yayılmaya başladı. Bu sebeple bu işaret başta Mısır halkı ve bütün insanlığın kendi iradesine demokrasisine ve verdikleri oylara reylerine sahip çıkmaları namusuna sahip çıkmalarının işaretidir. Demokrasiye milletin iradesine saygı duyan buna inananların hepsi de Rabia işareti geçerlidir. Rabia işareti bir simgedir. Biz bu simgeyi kabul ediyoruz. Bu simgeyi de belediyemize asmış bulunmaktayız. Çağdaş firavunların sonu artık yakındır. Halkın başkaldırmasına halkın iradesine karşı hiç bir güç duramaz.

Bunun tarihçesinde bildiğim kadarıyla 1952 yılında Cemal Abdulnasır ile General Mahmut Necip Kral Faruk`u deviriyorlar. Devirdikten sonra askeri vesayet başlıyor. 1952 yılından 2013 yılına kadar 60 yıl boyunca diktatör zihniyeti Mısırların iradesine milletin iradesine talkım olmuştur. Buna karşı Mısırlılar demokrasi için ayaklanmıştır. Tahrir meydanında ama seçimden sonra Doktor Muhammed Mursi Cumhurbaşkanlığını kazanınca tabi Batılıların, sömürgecilerin hesabı tutmayınca demokrasiyi rafa kaldırıp askeri bir darbe ile de alaşağı etmişlerdir. Ama oylarını veren Mısır halkı hangi siyasi görüşten olursa olsun bu irade etrafında bütünleşmiş birleşmiş askeri rejime darbeye karşı baş kaldırmıştır. İşte bu başkaldırının ve bu halkın iradesinin simgesi olan dünyaya yayılmıştır. Bizde Adıyaman Belediyesi olarak halkın iradesine inandığımız için saygı gösterdiğimiz için bizde bu işareti belediyemize asmış bulunmaktayız."

 DHA-Politika - Türkiye-Adıyaman - Mahir ALAN

Editör: Adıyaman Haber