Atık Pil Toplama Projesi kapsamında başlatılan kampanya sayesinde 2014 yılında en çok atık pil toplayarak kampanyaya destek veren okullara Adıyaman Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Adıyaman Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve 2015 yılına kadar devam edecek olan proje kapsamında, en çok pil toplayan 3 ayrı okul Belediye tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Atık pillerin geri dönüşümü ve ekonomiye tekrar kazandırılması amacıyla Adıyaman’da başlatılan kampanya çerçevesinde en çok pil toplayan Cumhuriyet İlköğretim, Tekel 75. Yıl İlköğretim ile Menderes İlköğretim okullarına çeşitli hediyeler verildi.

Kampanyayla ilgili Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Atık pillerdeki cıva, kurşun ve kadmiyum kansere yol açıyor. Hayatımızı kolaylaştıran pillerin ömrü bittiğinde hayatımızı kâbusa çevirmeye neden olabiliyor. Bu amaçla TAP’la birlikte atık pil toplama kampanyasını başlattık. Pillerin ömrü bittiğinde onları doğaya terk ederek, dünyamızı yaşanmaz hale getirmeyelim. Pillerimizi atık pil toplama kutularına atarak hem geleceğimizi hem de ekonomimizi kurtaralım” şeklinde bilgi verildi.

Hediyelerini alan okul yöneticileri ise, mutluluklarını dile getirerek, kampanyaya duyarlı davrandıklarını, hem atık pilleri toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini, hem de bu vesileyle ödül kazandıklarını belirtip, Adıyaman Belediyesi’ne ve TAP’a teşekkürlerini ilettiler.  

Editör: Adıyaman Haber