Yapım İhalesini Alan Firmaya Yer Teslimi Yapıldı
 
Adıyaman Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapım ihalesini alan Almanya’nın Passavant Roediger firmasına yer teslimi yapıldı.
Adıyaman’a gelen Passavant Roediger’in Genel Müdürü Hasan Taşkın, Sitilce mevkiinde yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi hakkında teknik bilgiler verdi. Adıyaman Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında gerekli bilgileri aktaran Genel Müdür Taşkın, projeyi detaylı bir şekilde izah etti. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan da kısa bir bilgilendirme yaparak, şunları söyledi:   
“Atıksu Arıtma Tesisimizin yapımı için yoğun bir çaba harcadık. Çok şükür bugün önemli bir aşamaya gelindi. Uzun yıllardır Adıyaman’ın ve bölgenin kanayan yarası olan ve çevre kirliliğine adeta çanak tutan, kanalizasyon sularının bir an evvel arıtılıp, Atatürk Barajı’na intikal etmesini sağlayacak olan tesisimizin ihalesini alan Alman firması Passavant Roediger, kısa zamanda yapım çalışmalarına başlayacak. Yer teslimi yapıldı. Bugün Firmanın Genel Müdürü Hasan Taşkın Bey aramızda. Tesisimizin teknik özellikleri hakkında bilgi verecek. Bu projemiz, seçildiğimiz günden bu yana titizlikle takip ettiğimiz en önemli projelerdendir. Bugünden itibaren artık kendileri gerekli çalışmaları başlatacaklar.
Yer teslimi dolayısıyla Sayın Genel Müdürümüz Almanya’dan gelmiş bulunmaktadırlar. Herhalde en yakın zamanda Almanya’daki teknik heyeti de gelir ve tekrar bir basın açıklaması yaparak, akabinde gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlatırlar.
Projenin finansmanı Avrupa Birliği kaynaklarından karşılandığı ve İPA kaynaklı olduğu için ihale süreci Avrupa Birliği normlarına göre yapıldı. Bundan dolayı ihale süreci Türkiye’deki gibi değil, uzun bir sürecin neticesinde gerçekleşti. Süreç, takriben 10 ay sürdü. Çünkü yapım ihalesi ayrı, müşavirlik firması ayrı oluyor. Kendi formatı içinde 10 ay devam eden ihale süreci bitti ve gerekli sözleşmeler yapıldı. Bugün itibariyle yapımı için gerekli adımlar atılacaktır.  
Aramızda bulunan Alman Passavant Firması Genel Müdürü Hasan Taşkın Bey 1973 yılından beri Almanya’da oturmaktadır. Kendisi makine mühendisi ve ekonomisttir. 1979 yılından beri dünyanın ve başta Almanya olmak üzere, Avrupa’nın farklı ülkelerinde çok sayıda çevre projesi ve atıksu arıtma tesisi projesi gerçekleştirmiş. Temsil ettiği şirket; 1840 tarihinde kurulmuş ve bugüne kadar 6 bin 500 adet içme suyu ve atıksu arıtma tesisi projesi inşa etmiş. Böylesine engin tecrübeye sahip ve dünya çapında önemli bir yeri olan Passavant Roediger’in, Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapım ihalesini alması bizim için büyük bir şans. Tesisimiz Türkiye’nin en modern tesisi olacak. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun.”
 
Editör: Adıyaman Haber