Adıyaman Anadolu Lisesi 21-22 Mayıs 2015 günlerinde okul genelinde; Öğrencilerin bilim sevgisinin arttırılması, merak duygusunun tatmin edilmesi ve akademik eğitime somut, eğlenceli bir bakış açısının geliştirilmesi amaçları ile düzenlenen TUBİTAK destekli bilim fuarı gerçekleştirildi. Öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından geliştirilen 50 dolayında proje tüm davetlilere, öğrencilere ve tüm eğitim camiasının beğenisine sunuldu. Açılışını Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ’ın yaptığı etkinliğe Vali Yardımcısı Murat SÜZEN, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi ÖZKAN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı DAŞDAN, Ak Parti İl Başkanı Seyfettin BİLEN, Kent Konseyi Başkanı Sinan TEMEL, Memursen ve Eğitim Bir Başkanı Ali DENİZ, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı İskender KORKUT, Okul Müdürleri, Veliler, Misafirler, Çok sayıda okuldan İdareci,  öğretmen ve öğrencileri katılarak incelemelerde bulundular.

Adıyaman Anadolu Lisesi tarafından ilki gerçekleştirilen Bilim Fuarında; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Dil Bilimleri, Tarih, Felsefe, Rehberlik, Spor, Müzik, Görsel Sanatlar,... vb. alanlarda çok sayıda bilimsel bilgilere ve eğitsel konulara farklı bakış açıları ortaya kondu.

Okul Müdürü Abdulkerim IŞIK, bu anlamlı ve yararlı çalışma sınıflarda yürütülen derslere ek olarak öğrencilerimizin pratik ve orjinal yönlerini keşfetmeyi, beraberinde çabalarını paylaşmayı amaçlamıştır. Okulumuzda ilkini gerçekleştirdiğimiz Bilim Fuarının gelecek yıllarda da daha geniş boyutlarda Prestij Okulu sloganımıza yakışır biçimde tekrarını hedefliyoruz. Fuarımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor,emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyorum dedi.

Editör: Adıyaman Haber