Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından Adıyaman merkez Petrol Mahallesi Karadağ Mevkiinde 20 dönümlük alanda 400 adet fidan toprakla buluşturularak ve doğaya katkı sunularak, hatıra ormanı oluşturuldu.

Fidan dikim törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Hakim ve Savcılar, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Fidan dikim töreninde konuşan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu daha yeşil bir Adıyaman için çevre duyarlılığını geliştirme adına Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce birçok projeler üretildiğini belirterek, “Bilindiği üzere şüpheli sanık veya hükümlülerin toplum içinde denetiminin ve takibinin yapılması, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için alternatif bir ceza ve infaz sistemi olarak 2005 yılında kurulan Denetimli Serbestlik Sistemi ilimizde de Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu olarak faaliyette bulunmaktadır. 2013 yılında 1800 sanık ve hükümlü denetim altına alınmış olup, mevcut durum itibariyle yaklaşık 1000 kişi halen denetim altında bulunmaktadır. İnfaz sistemimizin çağdaş uygulamalarından biri olan Denetimli Serbestlik kapsamında madde bağımlılarının tedavisi, hapis cezası yerine hükümlülerin kamu yararına ücretsiz gönüllü olarak çalıştırılması, meslek ve sanat edindirmelerini sağlamak amacıyla bir eğitim kurumuna devam etmelerinin sağlanması, hapis cezalarının konutta infazı gibi alternatif tedbirler ile koşullu salıvermelerine bir yıl ve daha az süre kalan hükümlülerin kalan cezalarını denetimli serbestlik tedbiri altında geçirmelerini sağlayan yaptırımlar uygulanmaktadır. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce hükümlü ve sanıkların sosyalleşmesini teşvik etmek, toplum ile buluşmalarını sağlamak, çevre duyarlılığını geliştirmek adına birçok projeler üretilmektedir. Bu kapsamda da Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce şu anda üzerinde bulunduğumuz 20 dönümlük alanda 400 fidanı toprakla buluşturarak, bu güzel cennet vatanımızı yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulunacağız. Bu projeye emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizin amacına uygun bir şekilde artarak devam etmesini diliyorum”dedi.
 Ağaçlandırma çalışmalarına yaptıkları katkılardan ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Cumhuriyet Başsavcısına ve personeline teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş “Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Adıyaman’da çok ciddi bir çalışma var. Bütün kurumlar bu konuda rekabet içerisinde. Bu memnuniyet vericidir. Gelecek nesillerin istikbali için ülkemizin her tarafını ağaçlandırmamız gerekmektedir. İstatistikler üzerinde yaptığım inceleme neticesinde son 10 yıl içerisinde Adıyaman’da 25 Milyon fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Bu memnuniyet vericidir. Ağaçlandırma çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Yakın bir zamanda Atatürk Barajının sağ sahil şeridini tamamen ağaçlandırmayı düşünüyoruz. Dikeceğimiz bu ağaçlar vatandaşlarımıza gelir getirici türden ağaçlar olacaktır. Çevre duyarlılığını geliştirme adına böyle bir faaliyeti hayata geçirdikleri için Adıyaman Denetimli Serbestlikte bulunan hükümlülerin bu davranışı bizi memnun etmiştir. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum”dedi. 
 Konuşmaların ardından il protokolü ve diğer katılımcılar tarafından 400 adet fidan toprakla buluşturuldu.
Editör: Adıyaman Haber