2015 yılında Adıyaman Adliye Sarayı içerisinde açmış oldukları sergilenin oldukça beğenilmesinden sonra kollarını sıvayan Necip Aydın ile Serkan İbiş, Adıyaman halkının beğeneceği çalışmaları halkla buluşturmayı düşünüyor.

Adıyaman Adliye Sarayında zabıt katibi olan ressam Necip Aydın, 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde Serkan İbiş adlı arkadaşıyla birlikte açmış oldukları resim ve hat sergisini 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde tekrardan açacaklarını ifade ettiler.

Aydın, Serkan İbiş arkadaşımla birlikte bir sergimiz olacak. 2015 yılı içerisinde yapmış açmış olduğumuz resim ve hat sanatı sergisiyle birlikte bu serginin sürekli olması gerektiğini düşündük. Açmış olduğumuz resim ve hat sanatı sergisi Türkiye’de bir ilktir. 2016 yılı içerisinde açmayı düşündüğümüz sergimiz yine Adıyaman Adliye Sarayı içerisinde olacak. Resim ve hat sanatı sergimizle birlikte kurumumuz içerisinde resim sanatıyla yakından ilgilenen arkadaşlarımızda bu projenin içerisinde yer alacaklar. Adliyemiz içerisinde bu tür işlere merakı olan kişileri bulup, halkla buluşturmayı düşünüyoruz. İleriye dönük farklı projelerimizde var. 2015 yılı içerisinde açmış olduğumuz sergimize ilgi beklentilerin üstündeydi. Sergimiz bir ilk olmasına rağmen çok beğenildi. 2016 yılı içerisinde geniş katılımlı bir açılışla sanatsal bir faaliyetimiz olacak. Tertiplemiş olduğumuz bu etkinliğe “Adliye Günleri” ismini verdik. Resim sergisi projemizin dışında da ses getirecek bir projemiz var.  2015 yılı içerisinde sergimiz 5 gün sürmüştü.2016 yılı içerisindeki sergimizi ise daha uzun soluklu yapmayı düşünüyoruz. Kültürel dokularımıza ilişkin, daha çok yöresel dediğimiz kendi yöremizin motiflerinin içerisinde yer aldığı eserlerimizi sergilemeyi düşünüyoruz. 25’e yakın eserimiz bu sergimizde sergilenecek dedi.

 2015 yılı içerisinde açmış oldukları sergiye halkın yoğun bir ilgi gösterdiğinin altını çizerek, bu projeyi geleneksel hale dönüştürdüklerini belirten zabıt katibi olan ressam Necip Aydın, şöyle dedi:

“Basınımızda sürekli olarak yanımızda duruyorlar. 2016 yılı içerisinde açacağımız resim sergimize halkımız gelip görmeliler. Adliyenin suçlara konu olan bir yer olduğunun değil de, sosyal faaliyetlerle anılan yerler olduğunu gelip kendi gözleriyle görsünler. Bu etkinliğimizle adliyenin soğuk yüzünü sıcak hale getirmeye çalışacağız. Bu defa katılım konusunda beklentimiz daha fazla. Bu konuda Başsavcımız Ali Ulvi Yılmaz’ın, Ağır Ceza Reisimiz Ahmet Şeker’in ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mehmet Fatih Zengin’in katkıları oldukça fazla. Çünkü bizlere her konuda desteklerini sağlıyorlar. Adliye çatısı altında bu işe gönül veren, sanata önem verenlerin desteklerini bekliyoruz. Resim, fotoğraf ve birçok dalda kendilerine güvenen kişilere kapımız açıktır”

Adıyaman Açık Cezaevi’nde infaz koruma memuru olan Serkan İbiş, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

 “Şuanda Adliye Sarayı’nda görevliyim. 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde Necip Aydın’la birlikte bir sergimiz olmuştu. Bu sergimiz halk arasında çok beğenildi. Bizlerde bu ilgiden ötürü çok mutlu olduk. Bu ilgiden yola çıkarak 2016 yılı içerisinde de yeniden bir çalışama yapmayı düşündük. Bundan sonra bu sergimizi her yıl düzenli olarak yapmayı düşünüyoruz. Bu şekilde halkın Adliye Saray’larına olan bakış açılarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Adliye Sarayı’nın iş temposu çok yoğun olduğu için “savcı, hakim ve zabit katiplerimiz iş yoğunluğundan kurtulsunlar” diye sergimizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Benim alanım kabartmalı hat sanatı. Kabartmalı hat sanatı biraz zahmet isteyen bir sanat dalı olduğu gibi manevi ve uhrevi bir yönü var. Bu nedenle bu sanat dalından bayağı zevk alıyorum.”

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber