Adıyaman Dernekler Federasyonun (ADFED),yönetim kurulu toplantısı 18 Aralık 2013 tarihinde merkezi Esenler’de bulunan Sakız Köyü Derneği’nde gerçekleşti. ADIFED Başkanı Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu tam kadro olarak katıldı. Ayrıca toplantıda Federasyon’a yeni katılacak olan dernekler de yer aldı.

 
Toplantının açılış konuşmasını yapan ADIFED Başkanı Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, toplantıya ev sahipliğini yapan Sakız Köyü Dernek Başkanı’na ve yönetimine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi. Bayhan, konuşmasına daha sonra devam ederek, “Federasyonumuzun bundan sonraki toplantı stratejisi böyle devam edecektir. Her on beş günde bir yapacağımız Yönetim Kurulu toplantılarımızı üye derneklerde veya üye olmaya aday derneklerimizde yapacağız. Federasyon çatısı altında tüm derneklerimizi toplayıp Adıyaman’ımızın sesini daha da gür çıkartmanın gayesi ve gayreti içerisindeyiz. Üye derneklerimizden oluşturduğumuz gruplar hâlinde dernek ziyaretlerini gerçekleştireceğiz. Geçen toplantıda belirlediğimiz dernekler ziyaret edilmiş, federasyonumuza katılmaları için davetimiz yapılmıştır. Bu davetlerimize derneklerimiz büyük bir teveccüh göstermişler” şeklinde görüşlerini ifade etti.
 
Toplantıda gündemle ilgili gelen bir soruya cevap veren Bayhan sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemiz uzun süredir belli bir süreç yaşıyor. Bu süreci, bir arabanın yolda seyir hâlinde giderken aniden kaza yapmasına benzetiyorum. Böyle durumlarda dua etmekten başka çaremiz bulunmamaktadır. Bu zamanlarda her birimizin sağduyulu olması ve bu şekilde davranması gerekiyor. Eğer kaybedecek bir taraf varsa o da ülke olarak hep beraber kaybedeceğimizdir. Bu durumlarda suçlu aramak ülkemiz adına pek fayda yarar sağlamayacaktır. Yüce yargı ve hukuk organları bu konuyu yakinen takip etmektedir. Meselenin sonunu sabırla beklememiz lazım” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Katılımcı dernek temsilcileri ve STK başkanları toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak birbirlerine başarı temennilerinde bulundular. Toplantı gece geç saatlere kadar devam etti.
 
Haber: Süleyman ALPAYDİN
Editör: Adıyaman Haber