Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı, düzenlediği basın toplantısı ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman`a tepki gösterdi.

Palalı, yaptığı açıklamada, Mustafa Atatürkün 1929da kurduğu Gazi ünvanlı TBMMnin şimdiki başkanı İsmail Kahraman laiklik yeni anayasa da olmamalı dedi. Bizler mevcut anayasamıza göre suç olan bu sözleri söyleyen İsmail Kahramanı iyi tanıyoruz. Onu 1969da iki gencin bıçaklanarak öldürüldüğü kanlı Pazardan yöneticisi olduğu öğrenci derneklerinden, şeriatçı 31 Mart kalkışmasını öven sözlerinden çok iyi tanıyoruz. Böyle bir geçmişe sahip birini TBMMye başkanlık için kimin önerdiğini, kimin ona ağabey dediğini de iyi biliyoruz. Bu hukuksuz davranışları sergileyen kişinin anayasamızın 2. Maddesini Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı Atatürk milliyetçiliğine bağlı sosyal bir hukuk devletidir ve 4. Maddesini anayasanın 1. Maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. Maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3. Maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez bilmediğini hiç sanmıyoruz dedi.

Bizce bu sözler bilerek planlanarak ve isteyerek söylenmiştir diyen Palalı, şöyle devam etti:

Bu sözler 93 yıllık Atatürk Cumhuriyetine, onun ilkelerine getirdiği çağdaş yaşam biçimine, inanç özgürlüğüne, kadın - erkek eşitliğine savaş açan çarpık bir zihniyetin içinden geçenlerin ağzından dökülmesidir. Yeni anayasa isteyenlerin aslında ne istedikleri de bu konuşmada ortaya çıkmıştır. Onlara göre yeni anayasa dindar olmalıdır. Laikliği kaldırarak toplumsal barışımız ortadan kaldırmaya, Türkiye’yi Ortadoğuya çevirmeye, bir iç savaşa sürüklemeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Anayasaya karşı kasten ve planlanarak işlenen suçlar için cumhuriyeti korumakla görevli savcılarımıza suç duyurusunda bulunuyoruz. Ve son söz olarak diyoruz ki ne cumhuriyetimizi yıkmaya ne de laiklik ilkesinin anayasadan çıkarmaya, ne de yeni bir anayasa yapmaya gücünüz yetmeyecek. Ağa babalarınızın da işbirlikçilerin de bölücülerin de gücü yetmemiştir. Bütün planlarınızı bozacağız. Şunu da biliniz ve beyninize kazıyınız. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ilklerine sahip çıkarak, yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Editör: Adıyaman Haber